יום ראשון, 5 באפריל 2020

עוגת גבינה לפסח /קמח תמי

שבת או חג, בבוקר, קבוע תהיה עוגת גבינה
פסח לא יוצא מהכלל

השנה ניסיתי שוב להכין בסיס לעוגה מקמח תמי  נטול גלוטן  



רכיבים:

בסיס:

1/4 1 כוסות קמח תמי ללא גלוטן
100 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
חצי כפית קליפת לימון מגוררת

מילוי:

1 ק"ג גבינה 5%
2 שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
5 ביצים
1 פודינג וניל
1 כף קמח תפו"א
חצי כפית קליפת לימון מגוררת

ציפוי:

1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים ומעבדים לבצק את חומרי הבסיס
משטחים בתבנית 28 (זה מה שיש לי בפסח, מניחה שבתבנית 26 או אפילו 24 
תתקבל עוגה גבוהה יותר)
לקרר כשעה ולאפות אפיה מוקדמת בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר.

בינתיים לערבב את חומרי המלית, לצקת על הבסיס שהצטנן מעט
להכניס לתנור בחום 200 מעלות ל- 10 דקות, להוריד את החום ל- 160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה.

לכבות את התנור ולקרר את העוגה בתוכו.
לקרר את העוגה במקרר ורק אז אפשר להכין את הציפוי:

להקציף את חומרי הציפוי היטב ולמרוח על העוגה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה