יום רביעי, 8 באפריל 2020

קיש כרישה לפסח


קיש היא מנה ראשונה אלגנטית וחגיגית, יחד עם סלט אפילו ארוחה קלה
אפשר להכין בתבנית עגולה ולפרוס מנות
אפשר בתבניות אישיות, בקוטר 8-9 ס"מ כך שכל סועד מקבל טארט קטן 
אפשר להגיש על מצע חסות וירקות פרוסים
קיש ניתן להכין ממגוון ירקות, כמו פטריות פרוסות,קוביות בטטה מוקפצות,ירקות קלויים, בקיצור מה שאוהבים.
אצלנו המכנה המשותף והאהוב על כולם - בצלים ו/או כרישה
הכרישה טעמה עדין וטעים ולכן אני משתמשת בה תכופות למטרה זו.

לקלתית:

רכיבים: 

300 גר' קמח תמי ללא קטניות 
2/3 כוס שמן

2 חלמונים 
1-2 כפות מים קרים 
קורט מלח

מילוי:

3-4 כרישות
3-4 כפות שמן

רוטב רויאל:

1 כוס חלב קוקוס
4 ביצים
מלח,פלפל שחור
מעט טימין

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכרישה, חותכים את החלק הירוק, עושים חתך לאורך הכרישה
חתך עמוק שיאפשר להפריד מעט את העלים ולשטוף מחול שלפעמים מתחבא שם
לאחר מכן פורסים את הכרישות דק.

מחממים במחבת שמן ומזהיבים את הכרישות הפרוסות
מקררים
מערבבים את חומרי הרויאל

מניחים את הכרישה שהתקררה על הבצק
יוצקים מעל את הרויאל
אופים בחום 180 מעלות כ- 40-45 דקות.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה