יום ראשון, 12 באפריל 2020

לאפות, גאוקמולי וארוחת ערב בחוה"מ פסח

טוב נו סיימנו עם הארוחות הכבדות
בשרים דגים מרק עם קניידלך ועוד, מה על סתם ארוחת ערב חביבה?
נתקלתי במתכון ללאפות והחלטתי יאללה, קצת שונה מהמאפים הרגילים שלי
מזכיר בלינצ'ס, יש סיכוי שילך אצל חבורת אניני הטעם שלי
סקפטית שכמותי הכנתי חצי כמות....

18 לאפות
מחבת קוטר 20

רכיבים:

2 כוסות  קמח תפוחי אדמה (2 כוסות)
כוס עם בטן קמח מצה דק
כפית מלח
כפית סוכר
1 ביצה 
חצי כפית א. אפייה
1/3 כוס שמן 
3/4 2 כוסות מים 



אופן ההכנה:

 לשים בקערה  את כל הרכיבים, לערבב היטב
 לחמם מחבת אין צורך בשמן, למלא מצקת ולצקת במרכז המחבת, 
לנענע את המחבת שכל הבלילה תתפזר באופן שווה ותמלא את כל התחתית.


 להמתין שיופיעו בועות (בערך 5 דקות) ואז להפוך לעוד כמה דקות ולהעביר לצלחת.
 הלאפות נשמרות יופי במקרר (אם נשארות לכם)

אפשר למרוח עליהן מכל טוב הארץ, אני בחרתי בגאוקמולי, שארית המרור שנשאר מליל הסדר, 
סלט ביצים
גבינה, בקיצור - מה שבא.

חשוב לדעת הלאפות מאבדות מחינן לאחר קירור, אז מכינים ואוכלים, אין מה להכין מראש.

המתכון מהאתר של ניקי ב.





יצא לי השבוע להכין גם פיצה שבה שילבתי בין שני סוגי קמחים
הבסיס היה טעים במיוחד 
ומפה לניסיון הכנת לחמניות חדשות
המרחק היה קצר

רכיבים:

1 שקית קמח תופח לפסח
1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
 1/4 כוס קמח מצה דק
כפית אבקת אפייה
1/4 1 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
4 ביצים גדולות



אופן ההכנה:

 לערבב את הקמחים ואבקת האפייה.

בסיר להביא להרתיחה את המים, השמן הסוכר והמלח, ולהוסיף את הקמחים לערבב היטב.

מתקבלת עיסה דביקה משהו,

 להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות. (אפשר להיעזר במיקסר)

בידיים משומנות לצור כדורים ,



לסדר בתבנית ולאפות כ -45 דקות בחום  180 מעלות. 

מתקבלות לחמניות רכות וטעימות .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה