יום ראשון, 4 באוקטובר 2020

לזניה ופרווה, איך?



אני יודעת שזה כמעט חילול הקודש
לזניה זה חלבי או לכל היותר בשרי, אבל פרווה?
הכל התחיל מתפריט שניסיתי להרכיב, שהכיל כבר לא מעט מנות בשריות בעיקרית
היו שם גם מיני ירקות מבושלים וחיים
והיה נחוץ איזון כלשהו לכיוון הפחמימות
אז לזניה היא מכנה משותף לכולנו, איכשהו יצא שאת זה כולם מוכנים לאכול.
צנצנות פסטו יש לי לרוב, השיחים באדנית מניבים לי ב"ה בזיליקום לרוב
אז 

לזניה פסטו פרווה

דפי פסטה ללזניה, אין צורך בבישול מוקדם

רוטב בשמל

4 כפות קמח
 שמן בכמות שתרטיב היטב את הקמח
4 כוסות מים/קרם קוקוס
כפית מלח
כפית חרדל
כף אבקת מרק בטעם עוף

כף ממש גדושה של פסטו

2 סלסלות פטריות, שמפיניון ו/או יער

אופן ההכנה:

שמים בסיר את השמן והקמח ומזהיבים קלות
מוסיפים את הנוזלים תוך בחישה ומביאים לרתיחה.
מתבלים, כשהרוטב מסמיך
מסירים מהאש ומערבבים לתוכו את  הפסטו

לפרוס את הפטריות לפרוסות לא דקות
לטגן במעט שמן
לא לתבל! כדי לקבל פטריות צלויות ולא מבושלות
כשהפטריות נראות צרובות מסירים מהאש ומניחים בצד.

הרכבה

שמים מצקת יפה מהרוטב בתבנית חסינת אש, מסדרים דפי פסטה
(גודל התבנית שלי ל3 דפי פסטה ללזניה)
מפזרים מהרוטב שכבה יפה, מסדרים פטריות צרובות


ושוב מכסים בפסטה
רוטב, פטריות, פסטה
לשכבת הרוטב העליונה הוספתי ביצה טרופה
לכסות
לאפות בחום 180 מעלות למשך 20 דקות
להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה