יום ראשון, 14 ביוני 2020

לזניה קצת אחרת

יש לי כמה מתכוני לזניה בבלוג, את כולם הכנתי עם מלבני פסטה 
שאין צורך לבשל בישול מוקדם, פשוט מקפידים על די נוזלים ומתקבלת לזניה נהדרת.
בביקור האחרון בלגעת באוכל מצאתי חב' דפי פסטה מסולסלים בקצוות, ברור שלא יכולתי להשאיר אותם בחנות, 
לקחתי , שיהיה...
הפסטה חיכתה בסבלנות עד למתכון המתאים, נגיסי לזניה אישיים שעלו בבלוג של רחלי קרוט
הייתי חייבת לעשות התאמות לטעמי הבית ויצאה לזניה למופת




אז מה היה  לנו:

1 חב' דפי לזניה מסולסלים (יש שם 15 יח' אבל יש גם פחת אז יצאו לי 14 נגיסים)

המילוי שלי הכיל כרישה ופטריות:

רכיבים:

4 כרישה
4 קופסאות שימורים קטנות של פטריות
שמן
1/2 כוס אבקה להכנת פירה תפו"א +1/3 כוס מים רותחים
מלח,פלפל לבן,טימין

לתבנית:
1 שמנת לבישול
1 צנצנת רוטב עגבניות
200 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת
100 גר' מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

מתחילים הטיגון הירקות למילוי:

חוצים את הכרישה לאורכה ופורסים לפרוסות דקות
מעבירים למחבת עם שמן חם ומטגנים להזהבה על אש נמוכה.
מסננים וקוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת , מטגנים עוד כ- 5 דקות, מתבלים ומסירים מהאש
מוסיפים את האבקה להכנת פירה תפו"א עם הנוזלים, מערבבים קלות וממתינים 3-4 דקות  כעת מערבבים היטב
את המילוי ומניחים להתקרר.

מבשלים את דפי הלזניה במי מלח עד שהופכים לגמישים וניתנים לגלגול.




מוציאים ומניחים על מגבת נקיה להתקרר.

מורחים על כל עלה מהמילוי בנדיבות, מפזרים מעל קצ'קבל מגוררת ומגלגלים. 



מניחים בתבנית חסינת אש
כשהתפר כלפי מטה.
כך מגלגלים את כל דפי הלזניה.
יוצקים לתבנית מיכל שמנת לבישול, מקפידים להרטיב את הפסטה היטב כדי שלא תתיבש באפיה
מניחים מעל מרוטב העגבניות ועוד מהמוצרלה המגוררת






מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשל כ- 25-30 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה