יום רביעי, 10 ביוני 2020

מה נאכל השבת?




השבוע תפריט לשתי סעודות השבת, מנות מיוחדות, סטיתי מהמקובל ובחרתי בדג
שפחות מכירים, אבל כל כך טעים, מקבל טעמים שונים, ללא ריח של דג
עדין ונימוח. אני מאוד אוהבת את הנגיעה האסיאתית ולכן היה לי ברור 
שלשם תלך המנה .
גם טעמי התוספות שמוגשות לצד הדג
משתלבות יפה בקונספט שלי.


 סעודת שישי לעולם תפתח בסלטים קטנים



ליד בלינצ'ס ירוקים במילוי פטריות בשמנת


הפעם הגשתי את הבלינצ'ס בלווית רוטב עגבניות בשמנת

אופן ההכנה:

10 עגבניות שרי חצויות
כפית שום כתוש
מטגנים ומבשלים עד שהעגבניות מתפרקות
מתבלים בחצי כפית טימין, כפית סוכר, מלח, מעט פלפל שחור וכמה עלי בזיליקום
שלמים שיתנו שמץ ארומה
מוציאים את עלי הבזיליקום וטוחנים את העגבניות
ממשיכים לבשל, מוסיפים 1 שמנת לבישול
1/4 כוס וודקה
מתקנים תיבול.


לעיקרית

נתחי הליבוט בירקות בקרם קוקוס וקארי

1 חב' נתחי הליבוט,  להפשיר, לטפטף מלא מיץ לימון ולהניח בצד.

בינתיים להכין את רוטב הבישול:

1 סלסלת פטריות שמפיניון/יער לפרוס 
2 גזר
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 קרם קוקוס
2 כפיות שום כתוש
כפית קארי
כפית ג'ינג'ר יבש
2 גבעולי למון גראס
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:

להזהיב את הפטריות במעט שמן, להוסיף את שאר הירקות
לאדות תוך עירבוב כ- 5 דקות
להוסיף את התבלינים לערבב
לצקת את הקרם קוקוס ולהביא לרתריחה, לבשל עוד כ- 10 דקות, לתקן תיבול.
להניח ברוטב את נתחי הדג לאחר שטיפה.
לבשל כ- 20 דקות, תוך כדי הבישול מידי פעם להציף את הדגים ברוטב.







להגיש על ערימת נודלס





ופינת הירק - לביבות תירס

4 קלחי תירס
3 ביצים
6 כפות קורנפלור
1/2 חב' עירית
כף ג'ינג'ר יבש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר חום
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

בעזרת סכין מפרידים את גרעיני התירס מהקלח
מבשלים כ- 15 דקות במים ממולחים קלות
מסננים
מכינים את הבלילה משאר החומרים ומערבבים עם גרעיני התירס

מטגנים לביבות



הקינוח שלנו - פבלובה בכוס
פשוט וטעים, אכלנו פעם באספרסו בר קינוח דומה
ומאז, בכל הזדמנות אני משלבת לנו את הטעמים
ולקינוח מהיר הכנה 

נשיקות מרנג - היו לי בארון
2 קרטוני קצפת- כמובן עם 4 שקיות סוכר וניל להעביר לשקית זילוף

קולי פירות יער:

לקרמל 2-3 כפות סוכר לקרמל זהוב
להוסיף 2 כוסות אוכמניות קפואות
1 כוס מחית תות
סרט מחצי קליפת לימון
לבשל על אש קטנה
לתבל בקמצוץ קינמון
להוסיף סוכר אם נחוץ (תלוי במתיקות הפירות)
לקרר.

הרכבת המנה:

בכוס לפזר נשיקות מרנג
לזלף מעט קצפת
להניח 2 כפות קולי פירות יער
לפזר שוב נשיקות מרנג ולחזור 
על הקצפת ופירות היער

לקרר עד ההגשה




צהרי שבת
תמיד פותחים בסלטים 

לעיקרית: לונדון ברויל 
נראה לי שאני מאמצת את המנה המצוינת הזאת
מכינים בקלילות ובמהירות
לשבתות קיץ מנה לא מכבידה .

מה צריך?

נתח בקר, פשוט להזמין אצל הקצב נתח ללונדון ברויל
הקצב מפרק נתח כתף מהפס הג'לטיני
מתקבלים כמו פרפר פתוח, חציתי ל-2 ותיבלתי במרינדה:

מה במרינדה:

2 כפיות שום כתוש
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
3-4 כפות רוטב סויה

להניח לכמה שעות


אח"כ לסדר בתבנית, 



לאפות בחום 210 מעלות למשך כ- 20 דקות

וזהו

להוציא מהתנור, לקרר ולפרוס פרוסות דקות

את נתחי הבקר הגשתי עם ריבת בצל




התוספות למנה:

פירה תפו"א

כדי שיצא טוב גם אחרי חימום אני מועכת את תפו"א עם הרבה
נוזלים
חוזרת על המעיכה גם לפני הארוחה
ואם צריך מוסיפה קצת מרק , אפילו קר




ירוקים מוקפצים

איזה ירוקים? מצאתי אצל הירקן אפונת שלג
הוספתי שעועית ירוקה עדינה ואפונה קפואים
גם כמה פרחי כרובית קפואים

את אפונת השלג מכינים לבישול ע"י הורדת הגבעול ומעין סרט שהולך לאורך התרמיל
שוטפים, מיבשים ומקפיצים 2-3 דקות במחבת
מוסיפים את הירקות הקפואים שהופשרו במיקרו
מקפיצים עם מעט שום כתוש, יין לבן חצי יבש וחצי כפית דבש
ממש 5 דקות על המחבת, לא יותר



לקינוח ניסיתי מנה חדשה - קסטה  פיסטוק

בגלל קוצר בזמן השתמשתי בבסקויט לוטוס, ובגלל הג'וניורית שלא אוהבת אגוזים
בחרתי לא להוסיף פיסטוקים גרוסים לגלידה

לגלידה פיסטוק:

300 גר' שוקולד לבן פרווה
1 שמנת צמחית

1 שמנת צמחית
3 כפות ממרח פיסטוק
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

להמיס את השוקולד בשמנת אחת , לערבב לתוך הקערה את ממרח הפיסטוק
 היטב ולקרר
אחרי כשעה
להקציף את השמנת השניה
לקפל לתוכה את הגנאש עם הפיסטוק

לשטח בתבנית בסקויטים לוטוס, לשטח את המוס
לכסות בבסקויטים ולהקפיא ל- 24 שעות
לחתוך למלבנים






שבת שלום!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה