השבת- ארוחת מגלגלים
ספרינג רול והפעם במילוי חמים ומיוחד
לצורך המילוי הכנתי ממרח גאוקמולי
ומועכים עם מזלג עד לקבלת תערובת עם גושים קטנים.
ונתחי שייטל מוקפצים בירקות
רכיבים:
400 גר' שייטל חתוך לרצועות
1 חב' פטריות שימג'י
4 פטריות שמפיניון
5 בצל ירוק חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ
2 גזר מגורר גס
חופן נבטים סיניים
אופן ההכנה
היות ואופן ההכנה זריז מאוד
ממליצה להכין את כל הרכיבים חתוכים כדי שלא להתעכב ולהוסיף
זמן מיותר על המחבת
מתחילים בטיגון זריז של רצועות השייטל על מחבת לוהטת
מפלפלים את הרצועות ומטגנים
כשהרצועות משנות את צבען זה הזמן להסיר מהאש
באותה מחבת
מטגנים את הבצל הירוק והגזר
מוסיפים את הפטריות
ממשיכים בטיגון, עירבוב , כשהפטריות נראות מעט עשויות
מתבלים ב1/4 כוס טריאקי ו3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, ועוד קצת מלח לפי הטעם
מוסיפים את רצועות השייטל ששמרנו בצד
מערבבים, מתקנים טעמים.
לצורך הספרינג רול משתדלים להפטר מהנוזלים במחבת
על דף אורז שריככתי במי ברז מניחים ערימת גאוקמולי
2 כפות מהתבשיל המוקפץ
סוגרים על המילוי משני הצדדים ומגלגלים לרול
הגשתי בלווית סויה כהה ומתוקה
לעיקרית
גלילי פרגית במילוי פריקה
רכיבים:
9 פרגיות משוטחות, מתובלות במלח ופלפל
מילוי:
1 כוס פריקה מושרית למשך שעתיים
חופן חמוציות
2 כפות צנוברים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
כפית בהרט
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מתחילים בבישול הפריקה
בהרבה מים מומלחים קלות בתוספת עלה דפנה
פריקה שהושרתה מראש תתבשל במהירות
וכשהיא כבר כמעט רכה
מסננים
ומערבבים עם שאר חומרי המילוי
מניחים נתח פרגית על כף היד, שמים כף או יותר מהמילוי
סוגרים את כף היד על המילוי , הופכים ומניחים בתבנית חסינת אש
נוזל הבישול:
2 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
4 כפות רכז רימונים
4 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
כף נענע קצוצה
3/4 כוס מים
מלח
מערבבים ויוצקים לתבנית
אופים בחום 190 מעלות, מכוסה למשל 30 דקות
ועוד 30 דקות ללא כיסוי
ירקות אפויים ליד
כרובית, ברוקולי,פטריות פורטבלה
ברוטב חרדל ועשבי תיבול
2 כפות חרדל
2 כפות שמן
כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח
כף פטרוזיליה קצוצה
אורז לפינת הפחמימה
רכיבים:
תפוחים כמספר המנות (4)
3 כפות אגוזי פקאן קצוצים גס
2 כפות חמוציות
קליפה מגוררת מרבע לימון
רוטב קרמל
נוזל תיבול: 4 כפות שמן, חצי כף קינמון, כף סוכר, כף סוכר חום
להגשה:
רוטב קרמל וגלידה אהובה
אופן ההכנה:
חותכים פרוסה מראש התפוח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה