כשאני בוחרת להצמד לסגנון מסוים
הרבה יותר קל לי לתכנן תפריט, אז השבת נדגום את ספרד
המטבח הספרדי, הוא מטבח צבעוני, הרבה ירקות
תלוי בעונה , בדיוק כמו שאני אוהבת.
מתובל היטב, מיץ לימון לרוב
וכמובן אלכוהול.
נפתח בטפאסים שזה בעצם המונח הספרדי לאוכל הקטן שאני מגישה בכל שבת
סביצ'ה שמקורו במטבח הפרואני, נדגם גם במחוזות ספרד
אז גם אני
הסביצ'ה שלי על בסיס קוביות סלמון טרי
כלל הפעם תותים ,קיווי, עלי נענע, בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות
מיץ ליים ולבסוף קצת שמן זית
והיה צבעוני וטעים
פרחי כרובית מטוגנים במיץ לימון
פטריות מוקפצות בפפריקה
רכיבים
1 סלסלת פטריות שמפיניון
4 שיני שום פרוסות
חצי כפית פפריקה
1/8 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מזהיבים בשמן זית את השום
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 5-7 דקות
מתבלים
בוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה
פריטטה בצל ותפו"א
רכיבים:
1 בצל קצוץ
4 תפו"א
4 ביצים
1 כף גדושה קמח
מלח, פלפל שחור, מעט טימין
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן
וגרגרי חומוס מתובלים
לא צריך לטרוח ולבשל, אפשר פשוט להשתמש בגרגרי חומוס משומרים,
לסנן ולייבש על נייר סופג
להעביר לתבנית, לתבל בשמן זית, פפריקה מתוקה, אפשר קצת מעושנת
כמון, פלפל שחור ומעט מלח
לאפות בחום 200 מעלות למשך 20 דקות, לערבב במהלך האפייה.
את הארוחה ליווינו בקנקן סנגריה קרירה שהכיל
מיץ מ- 3 תפוזים, כוס יין לבן חצי יבש,
וסירופ סוכר מכוס מים 3 כפות סוכר מקל קינמון ו- 3 ראשי ציפורן
כל זה יחד יצא מושלם
נמשיך במלכת המטבח והיא הפאייה, זו מנה שאמנם יש איתה התעסקות
אבל התוצאה הסופית מעולה
סלט ירוק ליד ואתם מסודרים
לקינוח
גרניטה אננס
הגרניטה בדומה לסורבה מכילה מיץ או מחית פירות, מים,סוכר ונותני טעם
אך לעומת הסורבה הגרניטה מכילה גושי קרח גסים יותר
זה לא באמת משנה, העיקר הטמפרטורה הנמוכה של הקינוח
כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא.
חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים
עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה