יום רביעי, 3 בפברואר 2021

אם לא נוסעים לפחות ארוחה בסטייל- השבת לספרד

 

כשאני בוחרת להצמד לסגנון מסוים

הרבה יותר קל לי לתכנן תפריט, אז השבת נדגום את ספרד

המטבח הספרדי, הוא מטבח צבעוני, הרבה ירקות

תלוי בעונה , בדיוק כמו שאני אוהבת.

מתובל היטב, מיץ לימון לרוב

וכמובן אלכוהול.



נפתח בטפאסים שזה בעצם המונח הספרדי לאוכל הקטן שאני מגישה בכל שבת

סביצ'ה שמקורו במטבח הפרואני, נדגם גם במחוזות ספרד

אז גם אני

הסביצ'ה שלי על בסיס קוביות סלמון טרי

כלל הפעם תותים ,קיווי, עלי נענע, בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות

מיץ ליים ולבסוף קצת שמן זית

  והיה צבעוני וטעים



 פרחי כרובית מטוגנים במיץ לימון


אין פה יותר מידיי הוראות
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים
בודקים שאין אורחים לא רצויים
מטגנים מכל הצדדים
קצת מלח ומיץ לימון, מגישים בטמפרטורת החדר.


פטריות מוקפצות בפפריקה

רכיבים

1 סלסלת פטריות שמפיניון

4 שיני שום פרוסות

חצי כפית פפריקה

1/8 כפית פפריקה מעושנת

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן זית את השום

מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 5-7 דקות

מתבלים

בוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה





פריטטה בצל ותפו"א

רכיבים:

1 בצל קצוץ

4 תפו"א

4 ביצים

1 כף גדושה קמח

מלח, פלפל שחור, מעט טימין

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל בשמן

חוצים את תפו"א לאורך פעמיים כך שמתקבלות פרוסות מחולקות ל- 4
פורסים דק 2-3 מ"מ
מוסיפים למחבת
ומטגנים להזהבה קלה



טורפים את הביצים עם 2 כפות מים וכף גדושה קמח



יוצקים על הירקות, מערבבים טיפה 
ומטגנים על אש ממש קטנה
עד שהביצים נראות קרושות
וכעת
הופכים


הכי קל להפוך כשמגלישים את הפריטטה לצלחת
מניחים את המחבת על הצד הלא מטוגן
והופכים
ממשיכים לטגן עוד כמה דקות

וגרגרי חומוס מתובלים

לא צריך לטרוח ולבשל, אפשר פשוט להשתמש בגרגרי חומוס משומרים, 

לסנן ולייבש על נייר סופג

להעביר לתבנית, לתבל בשמן זית, פפריקה מתוקה, אפשר קצת מעושנת

כמון, פלפל שחור ומעט מלח

לאפות בחום 200 מעלות למשך 20 דקות, לערבב במהלך האפייה.




את הארוחה ליווינו בקנקן סנגריה קרירה שהכיל

מיץ מ- 3 תפוזים, כוס יין לבן חצי יבש,

 וסירופ סוכר מכוס מים 3 כפות סוכר מקל קינמון ו- 3 ראשי ציפורן 

כל זה יחד יצא מושלם




נמשיך במלכת המטבח והיא הפאייה, זו מנה שאמנם יש איתה התעסקות



אבל התוצאה הסופית מעולה

סלט ירוק ליד ואתם מסודרים



לקינוח 

                                                                        גרניטה אננס

              הגרניטה בדומה לסורבה מכילה מיץ או מחית פירות, מים,סוכר ונותני טעם
                       אך לעומת הסורבה הגרניטה מכילה גושי קרח גסים יותר
                       זה לא באמת משנה, העיקר הטמפרטורה הנמוכה של הקינוח

חומרים ל-6 מנות:

2 כוסות קוביות אננס טרי (או כמות שווה של אננס משומר ללא סוכר).
240 מ”ל (1 כוס) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי
120 מ”ל (1/2 כוס) טקילה מאיכות טובה



אופן ההכנה:

 טוחנים אננס, מים וסוכר בבלנדר לנוזל סמיך ואחיד במרקמו.

 מוסיפים מיץ לימון וטקילה, מערבבים ומעבירים לכלי מתכת רחב ושטוח.

                                 מכניסים למקפיא לכ-30 דקות (שהגרניטה תתחיל לקפוא). 
ברגע שנוצר מעט קרח על הדפנות ועל פני הגרניטה מערבבים בחוזקה, 
כדי לשבור ולרסק את הקרח, ומחזירים למקפיא. 
חוזרים על התהליך שלוש-ארבע פעמים 
עד שמתקבלת תערובת יציבה וקפואה של רסיסי קרח.

 מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד ההגשה 




וצ'ורוס עם רוטב שוקולד



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה