יום רביעי, 13 באוקטובר 2021

עוף בצליה איטית וגם מה שליד

 

חיפשתי מתכון מעניין לעוף, ככה לארוחה חגיגית, תיבול שעוד לא היה , שם המתכון כבר משך

את תשומת ליבי crockpot chicken thighs (כולה בישול בסיר איטי)

ואז המרינדה, ולמרות הקטשופ החלטתי לתת לה צ'אנס

ומה אומר, יצא מעולה!



רכיבים:

8 ירכיים/שוקיים

כף שמן זית, מלח ופלפל שחור

למרינדה:

3/4 כוס קטשופ

1/3 כוס סויה

1/3 כוס דבש

3 כפות שום כתוש

1/2 כפית אבקת בצל

1/4 כפית טימין

1/2 כפית חרדל

1/2 כפית פפריקה מעושנת (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף וצורבים משני הצדדים



יוצקים את המרינדה דואגים שתעטוף את נתחי העוף

סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור בחום 175 מעלות למשך כשעתיים


מה ליד?

אני הכנתי ריזוטו אורז שחור




                                                            וכרוב סגול מתקתק


כרוב סגול מתבשל המון זמן אבל שווה ומיוחד

כל שצריך לפרוס חצי ראש כרוב

להוסיף תפוח חתוך לקוביות

1 כוס יין אדום יבש/חצי יבש

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס דבש

מלח

2 כפות חומץ 

ומים לפי הצורך כדי שהכרוב יתבשל ולא ידבק לתחתית הסיר וישרף





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה