יום ראשון, 4 בדצמבר 2022

Souffra cake או בתרגום לעברית עוגת רפרפת יוונית

 


התמונה של הדבר המהמם הזה קפצה לי  במייל והיה ברור לי שאכין אותה

כל כך יפה ומיוחדת, המשכתי לחשוב ככה גם אחרי שקראתי מהם הרכיבים ואיך מכינים

כעת הייתי צריכה למצוא שבת שאכין ארוחה חלבית עד פרווה כדי שנוכל להינות מהקינוח הנפלא הזה.


                                                                רכיבים: (לתבנית 26)

1 חב' בצק פילו מופשר

600 מ"ל שמנת מתוקה

200 גר' סוכר

5 ביצים

כפית תמצית וניל

מיץ מלימון ומליים וגם קליפה מגוררת

200 גר' חמאה מומסת

120 גר' אוכמניות טריות


אופן ההכנה:

מכינים את הרויאל  ומניחים בצד

פותחים את דפי הפילו, מברישים בנדיבות בחמאה המומסת

מניחים עוד דף מעל ומקפלים



מניחים בתבנית 



מכניסים לאפיה למשך 15 דקות בחום 180 מעלות



מוציאים, מקררים כמה דקות

יוצקים את הרויאל בינות לדפי הפילו , מפזרים מעל את האוכמניות



מחזירים לתנור למשך עוד 30 דקות בחום 180 מעלות

אני הגשתי את העוגה כשהיא מקוררת




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה