יום ראשון, 14 במאי 2023

עוגת שייש שוקולד קפה

 




כשנתקעים עם המון ביצים לפני סוף הדרך

אני מחפשת לי את המתכונים, שעושים שימוש בהרבה ביצים.

במתכון הזה 6 ביצים כבר מצא חן בעיניי וכשבדקתי את אופן ההכנה

ראיתי  שאת עוגת השייש הזאת מכינים קצת אחרת, 

פחות קערה שמתלכלכת פעם שניה שמצא חן בעיניי.

ולאחר מעשה אני יכולה לומר שמתקבלת עוגה גבוהה ומרשימה - אפיתי בתבנית עם ארובה (חד פעמית)

בקיצור שווה.

אפשר לשדרג אותה עם ציפוי גנאש וסוכריות צבעוניות ואפשר כמות שהיא , 

מה שלא תבחרו תהנו מעוגה קלילה

עסיסית ומהירת הכנה


רכיבים:

6 ביצים שלמות 

1 וחצי כוסות סוכר

1 סוכר וניל

1 כוס נוזלים (1/4 כוס רום, כף תמצית וניל ומים)

1 כוס שמן

2 וחצי כוסות קמח 

1 אבקת אפיה 

לשיוש:

1 שוקולד מריר (100 גרם )

3 כפות שמן

1 כף נס קפה 

1 כף קקאו





לציפוי :(אופציונאלי)

50 גרם שוקולד מריר מומס

50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

להקציף 6 ביצים שלמות עם סוכר וניל ,וסוכר .

לקצף תפוח ובהיר , להוריד מהירות מקיסר להוסיף שמן ומיץ תפוזים , ואז להוסיף קמח ואבקת אפייה.

לערבב עד שהכל אחיד, לשמן תבנית עם ארובה, לצקת את הבלילה.

בקערית למיקרו להמיס שוקולד להוסיף שמן וקקאו וקפה .

עכשיו לצקת את הנוזל על הבלילה ,

ולשייש 2 עירבובים עם סכין  ולא יותר אתם לא רוצים  עוגת שוקולד .

 ולאפות בחום 170 מעלות צלזיוס כשעה  .

לחלץ את העוגה , להמיס שוקולד ולקשט .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה