יום רביעי, 17 במאי 2023

מבשלת לשבועות סעודת חג חלבית

   


סוף שבוע ארוך עתיר ארוחות, הראשונה שבהן זו שתפתח את החג

תהיה  חלבית



עשיתי לי הנחה קטנה בעניין החלות, בחג לא צריך לחם משנה, אפשר להכין לחמניות קטנות

בצורת שיבולים,  לכל סועד לחמניה

מה צריך? מלבד בצק לחלה, שקלתי לכל לחמניה 110 גר'  מגלגלת כל גוש בצק לגלילה

לא מאוד ארוכה עד 15 ס"מ, בעזרת מספריים גוזרת את הבצק 

במרווחים של כ- 5 ס"מ ובכל פעם מניחה את העלה שנוצר בצד אחר

כעת נותר למרוח חלמון ביצה מעורב בכפית שמן ולסדר את הגרעינים 

והעיטור מגרעיני דלעת, גרעיני חמניה ושומשום.

משאירים לתפיחה של כ- 40 דקות ואופים 25 דקות בחום 170 מעלות



לפתיח בחרתי במגוון מטבלים

וסלטים



מגש גבינות שאני מאוד אוהבת, יש לי מעט שותפים לאהבה הזאת


                                                                    איזה גבינות?

טל העמק, מנצ'נגו, צ'דר,מעושנת, רוקפור,קצ'קבל, גבינה עם כמהין

שהולכות מעולה עם פירות וכוס יין.


ולמי שמעדיף לוותר על גבינות הכנתי 

שקיקי בלינצ'ס במילוי גבינת שמנת

סלמון מעושן ונבטי חמניות

המתכון לבלינצ'ס (12 בלינצ'ס קטנים בקוטר 15 ס"מ)


1 כוס מים/חלב

1 כוסות קמח (140 גרם)

2 ביצים

1/4 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור

1/8 כפית אבקת שום

2  כפות שמן

עירית פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים




את פרוסות הסלמון אני מגישה למנה העיקרית

רכיבים:

מרינדה מתקתקה

3 כפות סויה כהה מתוקה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב טריאקי

כף סילאן

4 שיני שום כתושות

מיץ מרבע לימון

מעט מלח, פלפל שחור

מניחה במרינדה לכמה שעות

ולאחר מכן אופה בחום גבוה - 210 מעלות למשך 17 דקות




מה ליד?

גאלט בצלים מקורמלים

רכיבים:

1 חב' בצק עלים 

4 בצלים פרוסים

2 כפות סוכר חום

כף חומץ בלסמי

מלח, 1/4 כפית פלפל שחור

50 גר' גבינת רוקפור

אופן ההכנה:

מזהיבים במעט שמן את הבצלים הפרוסים, כשהבצלים מזהיבים יפה

מוסיפים את הסוכר, מערבבים וכשכל הסוכר נמס 

מתבלים ומוסיפים את הבלסמי.

מסירים מהלהבה ומקררים לגמרי.

פותחים את בצק העלים לעיגול גדול ומניחים בתבנית אפיה.

במרכזו מניחים מחצית מהבצלים, עליהם מפוררים את הרוקפור 

ומכסים בשארית הבצלים.

מרימים את שולי העיגול ומכסים את הבצלים, ככה לא באופן יותר מידיי מסודר

זה בעצם הגאלט שהוא טארט מרושל שכזה

מורחים בחלמון טרוף 


אופים בחום 200 מעלות להזהבה


תפוחי אדמה אנה תוספת תפו"א פרוסים דק דק, במנדולינה ,אפויים, שאנחנו ממש אוהבים.

במקור מכינים עם שמנת לבישול, אצלנו  מעדיפים פרווה - אז ציר ירקות

או מים רותחים עם אבקת מרק בטעם עוף, הרבה שום כתוש, מלח ופלפל שחור.




סלט חסה  ורוקט ברוטב וינגרט וקצת קרוטונים

 כי אמא שלי לא מוותרת על חמוצים בארוחה



והקינוח שלנו לארוחת החג

פבלובה שאמנם הכנתי גדולה ויפה, 




אך לארוחה שברנו והכנו מנות אישיות

עם גלידה וניל, קצפת וקולי פירות יער



שולחן החג בעיצוב אביבי 




ח  ג    ש  מ  ח

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה