יום ראשון, 21 במאי 2023

מיסיסיפי צ'יז פאי

 


                              פגשתי את המתכון לעוגה הזאת באתר המעולה של בייקרי 365, 

אחרי שהכנתי כבר את המיסיסיפי מאד  פאי היה לי ברור

                  שאני לא מדלגת על מתכון הזה

ובפרט שזו הזדמנות לדגום  עוגת גבינה חדשה  כזאת מיוחדת.

 אז הכנתי, עם קצת שינויים והתאמות.

                 שווה להתאמץ, לגמרי לא סטנדרטית בעלת מרקמים שונים ומגוון טעמים.

            רכיבים (תבנית בקוטר 24)


לבסיס:

100 גרם חמאה 

150 גר' בסקויטים פתי בר טחונים

150 גר' בסקוויטים לוטוס טחונים

2 כפות סוכר דמררה

ממיסים  את החמאה ומערבבים עם שאר הרכיבים

משטחים בתבנית כולל דפנות, אופים בחום 170 מעלות 20 דקות, מוציאים מהתנור ומקררים.


שכבת גבינה אפויה:

800 גרם גבינת שמנת

1 כוס סוכר

3 ביצה

3 כפות קמח

גרידה מלימון אחד

1 כף מיץ לימון

מעט תמצית וניל

קמצוץ מלח


במעבד מזון מבלנדרים יחד את הגבינות והסוכר (אפשר לטרוף נמרצות עם מטרפה)

מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים עד שהיא נטמעת

מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב

יוצקים את הבלילה המוכנה על גבי התחתית המקוררת

אופים ב-170 מעלות כ-50-60 דקות עד שהעוגה זהובה מלמעלה ומעט רוטטת במרכז. מצננים.


קרם פטיסייר יוגורט ושוקולד לבן:

350 גרם יוגורט 3% (כ-2 גביעים)

130 גרם חלב

4 חלמונים

25 גרם קורנפלור

25 גרם קמח

20 גרם סוכר

115 גרם שוקולד לבן

30 גרם חמאה


שמים את היוגורט והחלב בסיר ומביאים לסף רתיחה

בינתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, קורנפלור, קמח וסוכר

יוצקים את היוגורט החם על גבי תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב לצורך השוואת טמפרטורות

מחזירים את התערובת אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה משמעותית

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את השוקולד והחמאה. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ואחיד.

יוצקים את הקרם על גבי שכבת הגבינה האפויה ומכסים עם ניילון נצמד על פני הקרם.

מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות כשעה עד שעתיים.


לקצפת שמנת חמוצה:

150 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שמנת חמוצה של פעם

3 כפות סוכר


מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד, מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים להקציף

מוציאים את העוגה מהמקרר, מורידים את הניילון הנצמד ומורחים מעל את הקצפת בשכבה אחידה

שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה