יום רביעי, 24 במאי 2023

בריוש גבינה ודובדבנים

 עוגת שמרים מתקשרת אצלי לשוקולד

זה המילוי האהוב על רובנו, אבל כשראיתי את העוגה בבלוג של שני סנדרס

ממש בא לי גם

אז מיהרתי לחנות קניתי צנצנת דובדבני אמרנה

שיניתי קצת את הבצק לעשיר יותר

והתוצאה - חלום, בצק עננים אולי אפשר אפילו להמתיק אותו יותר

אבל רק אולי




רכיבים

3/4 כוס חלב פושר

8 גר שמרים יבשים 

4 כפות סוכר

5 ביצים

1/2 כפית מלח

4 כוסות קמח

250 גר' חמאה רכה


למילוי:

400 גר' גבינה (שמנת וריקוטה)

2/3 כוס סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון


דובדבני אמרנה

או

ממרח שוקולד טעים


אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים מלבד החמאה, כ- 8 דקות, 

חותכים את החמאה לקוביות ומתחילים להוסיף לבצק

תוך כדי לישה, כשכל החמאה נטמעה בבצק, מניחים לתפיחה לשעה.

 מוציאים את האוויר מהבצק



ומעבירים לתפיחה במקרר , ללילה או לפחות ל- 3-4 שעות.

את כמות הבצק הזאת מחלקים ל-5 כדורים, מרדדים דק, מורחים מילוי

מגלגלים לגלילה וחותכים לפרוסות, לכל פרוסה תוקעים דובדבן





מניחים לתפיחה למשך כשעה




אופים בחום 170 מעלות  למשך 40 דקות





העוגה של שני סנדרס היוותה השראה לעוגה שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה