יום ראשון, 5 בספטמבר 2021

מיסיסיפי מאד פאי

 סעודות שבת שלי בקיץ כוללות מנות פרווה ועד חלבי 

כאשר גולת הכותרת היא הקינוח החלבי.

אני די אלופה בלפרוון עוגות כי בכל זאת משפחה קרניבורית, אבל

 כשיש שכבת קצפת

בראש העוגה, גם לי יש את הקוים האדומים שלי .

בקיצור תשמרו לכם את המתכון הנהדר הזה לארוחה חלבית.

וגם תפנו זמן, כי היא מורכבת, אבל שווה כל רגע שהשקעתם בה.

קצת שילבתי בין מתכונים שמצאתי ברשת אבל הבסיס היה המתכון מבייקרי 365

רכיבים:

 בסיס:

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

120 גרם סוכר

120 גרם אבקת שקדים

1 גרם אבקת אפייה

2 גרם מלח

1 חלמון מביצה גודל L

2-3 כפות מים

אופן ההכנה:

מעבדים את החמאה, הקמח והקקאו  עד לקבלת פירורים דקים

מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת פירורים אחידים

מוסיפים פנימה את החלמון  ו 2-3 כפות מים ומערבלים עד שהבצק מתאחד

משטחים את העוגייה בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מקררים וטוחנים.

 מתחילים את ההרכבה:

לבסיס ודפנות

הפירורים מהסעיף הקודם יחד עם

70 גרם חמאה מומסת

מערבבים ומשטחים בתבנית כולל דפנות

מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא.

בראוניז:

רכיבים:

125 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס

75 ג’ חמאה

1/4 כפית מלח

4 ביצים גדולות

150 ג’ (3/4 כוס) סוכר חום דמררה

125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

60 מ”ל (1/4 כוס) קפה חזק/אספרסו, לא חם מאד

1 כפית תמצית וניל

20 ג’ (2 כפות) אבקת קקאו מסונן

אופן ההכנה:


 מימיסים שוקולד מריר וחמאה במיקרו ומערבבים לאחידות.

 מערבבים פנימה מלח ומניחים בצד.

 מקציפים ביצים וסוכר חום  למשך כחמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

 מערבבים שמנת, קפה ווניל בקערה קטנה.

מוסיפים את השוקולד המומס לקציפת הביצים.

 ולאחר מכן גם גם את תערובת השמנת והקפה ולבסוף את הקקאו, 

ערבבים עד שכל הקקאו נטמע .

 יוצקים על בסיס הביסקוויטים. אופים למשך 30-35 דקות, בחום 180 מעלות

עד שהעוגה מתייצבת. 

מוציאים מהתנור ומקררים.

פטיסיאר שוקולד

רכיבים:

480 גרם חלב

מעט תמצית וניל

4 חלמונים

25 קורנפלור

25 גרם אבקת קקאו

50 גרם סוכר

קמצוץ מלח

115 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את החלב ותמצית הווניל

בקערה נפרדת מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים

מוסיפים פנימה את הקורנפלור, אבקת קקאו, סוכר ומלח ומערבבים היטב

כשהחלב על סף רתיחה ויוצקים מעט  על תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות

מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה

מקררים מעט ויוצקים את הקרם על גבי הבראוניז בשכבה אחידה.

בשלב זה מעבירים את העוגה לקירור מלא במקרר.


שכבת קצפת

350 גרם שמנת מתוקה

1 סוכר וניל

2 כפות סוכר


מקציפים את השמנת והסוכר  לקצפת יציבה

ומורחים על פני העוגה הקרה 

מפזרים תלתלי שוקולד ושומרים במקרר כשעה להתייצבות לפני ההגשה





                                                                              חלום!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה