יום רביעי, 1 בספטמבר 2021

ראש השנה ארוחת חג קצת אחרת

אז אחרי שתכננתי בקפדנות איך יראה שולחן החג
חשבתי לי שיומיים חג, ארבע סעודות בשריות, באמת? 
מתחשק קצת גיוון
סעודות שבת שלנו בקיץ מתמקדות בדגים, גם בריא וגם קליל יותר 
אז זה הכיוון רק נותר לדבר עם הדגאי ולראות מה העלה בחכתו.
גם בערב השני אנחנו מתחילים עם סימני החג
והפעם לקחתי אותם  לכיוון קצת אחר, יותר בגלל אילוצים טכניים

חומוס סימנים, את ההשראה קיבלתי מהבלוגרית Busy in Brooklyn 





חומוס 

אני מכינה לבד, 
אפילו מבלי לטרוח ולבשל את החומוסים, פותחת קופסת שימורים 
ויאללה למעבד המזון
מוסיפה: 

1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)
3/4 כוס מנוזלי החומוס
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון, או יותר או קמצוץ מלח לימון (אבקה שמשמרת את הממרח ליותר זמן)
מעט כמון, מעט אבקת שום מעט פלפל שחור
מלח? אני לא מוסיפה, אבל תטעמו ותחליטו בעצמכם

אופן ההכנה:

מכניסים את הרכיבים לקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מתבלים בזהירות, עדיף בכמה פעמים

הירקות מסביב

כרישה (כרתי)

השתמשתי בחלק הלבן של הכרישה, חציתי לאורך הגבעול ואז חילקתי את הכרישה לפיסות 
באורך 4-5 ס"מ
קצת מלח, אבקת שום, יין לבן ושמן זית
כיסיתי את התבנית ואפיתי כ- 40 דקות

סלק (סלקא)

יש לקלף את הסלק, לחתוך לשישיות
לתבל בשמן זית, מעט מייפל ומלח ולתנור

דלעת (קרא)

לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות בגודל 2-3 ס"מ
לתבל בחרדל, חרדל גרגרים, שמן זית, מלח
לאפות כ- 40 דקות

סלט לוביא 

אני משתמשת בגרגרי לוביא מבושלים עד לריכוך
ומכינה מהם סלט טעים
בתוספת פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש ומעט בצל סגול קצוץ
הרבה מיץ לימון, מלח ופלפל שחור

סלט גזר

4 גזרים קלופים ומגוררים גס
צרור עירית חתוך לפיסות באורך 4-5 ס"ח
1/2 כוס חמוציות

רוטב:
1/4 כוס שמן
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר חום

להוסיף ולהניח לספיגת טעמים


מסתבר שאלו תוספות נהדרות ומיוחדות  ליד החומוס
ויחד עם פרוסות חלה חצי מתוקה

סורבה רימונים מסיים את החלק של הסימנים בסעודה




נמשיך בפילה ברמונדי מטוגן עם רוטב לימוני

הברמונדי דג עדין, בשרני ועם זאת לא מאוד ממלא, הכנתי 

ללא תוספת יותר מידיי טעמים

רכיבים: 
 
נתחי פילה ברמונדי (מיץ לימון ומלח כמה שעות לפני ההכנה)
קמח
מלח
פלפל שחור

שמן לטיגון

1 כוס ציר דגים*
1/2 חבילת עירית קצוצה
חופן טימין לימוני קצוץ
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
20 גר' חמאה

פרוסות שקדים קלויות
     



אופן הכנה: 
 

לצפות בקמח עם מעט מלח ופלפל שחור.

לטגן את הדגים ולהניח בצד.


במחבת להוסיף כוס ציר דגים, להרתיח ולצמצם ב 1/3.

להוסיף 1/4 כוס יין וחמאה

כשהרוטב מצטמצם מעט 

להוסיף חצי חב' עירית קצוצה וחופן טימין לימוני קצוץ.

לתבל.


במחבת אחרת לקלות פרוסות שקדים. לפזר על הדגים
ולצקת את הרוטב.


*מתכון לציר דגים:

להכנת הציר משתמשים בעצמות דג, כל המרבה הרי זה משובח
מוסיפים לסיר:
2 ליטר מים
1 בצל חצוי
3 שיני שום
1 כרישה חתוכה לאורכה
3 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
כפית טימין
כפית גרגרי פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
1/2 כוס יין לבן יבש

מרתיחים את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות
מסננים, מקררים, אפשר להקפיא ולהשתמש כבסיס לרוטב לדגים 





רביולי ברוטב עגבניות קליל

את הרביולי קניתי מצוננים ובישלתי לפי ההוראות.
כשהרוטב היה מוכן העברתי אליו את הרביולי להקפצה קצרה.

רוטב העגבניות מ - 20 עגבניות שרי חצויות
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות ובסוף כמה עלי בזיליקום
מלח ופלפל
מבשלים כ- 20 דקות וזהו



אספרגוס מוקפצים על שום כתוש ושקדים פרוסים



ולקינוח

עוגת רד וולווט אישית חתוכה בצורת רימון

לעוגה:

4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כף שמן
2 כפות מיץ תפוזים
מעט צבע מאכל אדום
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו מנופה
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר, לאחר קבלת 
קציפה תפוחה ובהירה מוסיפים את השמן
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את שאר החומרים
מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה
יוצקים לתבנית תנור גדולה מרופדת בניר אפיה

אופים בחום 175 מעלות למשל 12 דקות
מוציאים ומקררים .

קרם:

1 חב' גבינת מסקרפונה
1 שמנת מתוקה לקצפת
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס סוכר

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה עם הסוכר והפודינג
מוסיפים את הגבינה
וממשיכים להקציף לקציפה אחידה.
מעבירים לשקית זילוף

כעת קורצים צורות רימון
ומזלפים מהקרם על שכבה ראשונה, מכסים בשכבת עוגה ומזלפים גם מעליה
מפוררים מעל מעט משאריות העוגה.

שומרים במקרר עד להגשה.
העוגה טעימה יותר אם הוצאתם אותה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה