השבת כבר בפתח , צריכה לסיים עם רשימת הקניות
אז הרי התפריט לשבת:
סעודת השבת שלי מתחילה תמיד במגוון סלטים
בדר"כ לפי המצאי במקרר
ולפי העדפות המשתתפים:
לסלטים הוספתי גם כדורי דגים ברוטב חריימה שיהיה מצויין עם חלה טריה
כשמתחשק לי להגיש את התוספת קצת יותר מיוחדת מכרגיל
אני מכינה פלפלים או קישואים ממולאים בבורגול וירקות, מנה נהדרת לצימחונים/טבעונים
ויופי של תוספת
ליד עוף בתנור או נתחי פרגית
כרעי עוף בדבש וסויה
כשמכינים עוף בתנור המתכון יקום או יפול על המרינדה,
מרינדה מוצלחת ילקקו את השפתיים,
פחות? אז טעם העוף משתלט
ומה עוד? אל תתקמצנו בזמן, כל המרבה הרי זה משובח.
מרינדה:
1/3 כוס סויה משובחת
1/3 כוס דבש
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר
לפחות 12 שעות.
בתבנית חסינת אש מפזרים פרוסות בצל, אפשר גם פרוסות תפו"א
מניחים את נתחי העוף, יחד עם חלק מהמרינדה
אופים שעה וחצי מכוסה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי ואופים להשחמה כ- 10 דקות .
עוד תוספת אהובה - לביבות תירס
ולקינוח בחרתי בעוגת שוקולד מושחתת
אבל ללא גלוטן...
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה