יום רביעי, 4 באוקטובר 2023

מבשלים לשבת - ארוחה בסיר אחד

 



אין ויכוח על כך שכאשר משלבים עיקרית עם תוספות 

בסיר אחד התוצאה הסופית תעלה על מנה שמכילה כל רכיב בנפרד

משהו בשילוב מקפיץ את המנה , ושלא לדבר על החיסכון בכלים ובעבודה.

לכן הפעם ניסיתי וריאציה למקלובה, כזאת שלא מכילה ירקות 

תפוחי אדמה בתחתית הסיר

אורז ועדשים באמצע ויאללה לעבודה



רכיבים:

2 בצלים קצוצים

750 גר' פרגיות חתוכות לקוביות

1 כוס אורז מבושל

3/4 כוס עדשים שחורות מבושלות

מלח, פלפל שחור, כורכום, תבלין גריל


אופן ההכנה:

מתחילים בהזהבת הבצל בשמן

ובתיבול קוביות הפרגית במלח, פלפל שחור מעט כורכום.

כדאי להניח את הפרגיות למשך כשעה עם התיבול

לספיגת טעמים ובהמשך לטגן אותם במחבת בו טיגנו את הבצל.

מניחים בתחתית הסיר פרוסות מתובלות של תפוחי אדמה בעובי 1 ס"מ 










בו זמנית מבשלים את האורז והעדשים בהרבה מים מומלחים


מערבבים את כל רכיבים : הפרגיות עם הבצל המטוגן האורז והעדשים
מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום

מעבירים לסיר שריפדנו בפרוסות תפו"א




מניחים על להבה נמוכה בתוספת 1/2 כוס מים ומבשלים כשעה


לא תמיד זה מתהפך מושלם אבל העיקר הטעם המושלם 



לעיקרית הנהדרת הזאת נותר רק להוסיף סלט טעים 













קינוח שווה והרי לכם ארוחת לתפארת



קראמבל אגסים אוכמניות ותפוחים



ש ב ת   ש ל ו ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה