יום רביעי, 18 באוקטובר 2023

אריינגלושקה


עוגות שמרים הן הכי בייתיות והכי מנחמות שיש, כעת כשכולנו ספונים 

בבית, מחפשים מידי פעם לעשות משהו בידיים, כי כמה חדשות כבר

אפשר לראות, צריך קצת להסיח את הדעת, אז נסו להכין את המלכותית הזאת.

יחסית לעוגות שמרים ההכנה מהירה ואפשר להפעיל גם את הילדים בהכנה.

את העוגה הזאת בחרתי להכין לקראת החג האחרון של סוכות

פירוש השם בהונגרית הוא כופתאות מוזהבות (Arany - זהב, Galuska- כופתאות)

 למה זהב? כי זה הצבע של אגוזי המלך הטחונים.

אצלנו במשפחה לא באמת הכינו את עוגת השמרים הספציפית הזאת, 

היו עוגות שמרים הונגריות אחרות, במילוי אגוזים, אבל

דודתי היקרה רוז'י ז"ל לא הפסיקה לדבר עליה ועל כמה שהיתה מיוחדת וטעימה.

אז החלטתי להרים את הכפפה.

מדובר בעוגה מפוארת -מגדל של כדורי בצק קטנים נימוחים וריחניים 

מבושמת בקליפת לימון מגוררת

עסיסית ממילוי החמאה והאגוזים.



אני בחרתי לטבול חלק מכדורי הבצק

בתערובת של קינמון וסוכר, לטובת כל מי שלא אוהב אגוזים אצלי.


רכיבים:

 1/2 קג קמח

11 גר' שמרים יבשים (כף מלאה)

70 גר סוכר

ביצה

כוס חלב פושר

80 גר חמאה רכה

קליפת מגוררת מרבע לימון


לטבילה

150 גר' חמאה מומסת

לציפוי

כוס אגוזים טחונים

 1/2 סוכר

קליפת לימון מגוררת

או

2 כוסות סוכר 

2 כפיות קינמון 


אופן ההכנה

שמים את רכיבי הבצק בקערת מיקסר ולשים לבצק אחיד



מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה.

כשהבצק הכפיל את נפחו אפשר להתחיל לעבוד:



מחלקים ל- 2

מרדדים כל מחצית בעלה בעובי 1 ס"מ



 מחלקים לריבועים ומכדרים כל ריבוע בצק לכדור,  מברישים בנדיבות עם חמאה מומסת



וטובלים בציפוי, 



מסדרים בקומות בתבנית עם ארובה 

(ראיתי באחד המקומות שהוסיפו בין השכבות גם טיפטופי ריבת מישמש

אז ניסיתי) 




מתפיחים שוב



ואופים בחום 170 מעלות 40 דקות


כשהעוגה מתקררת מעט אפשר להפוך 








תגובה 1: