יום ראשון, 3 בנובמבר 2024

שבלולי פיצה

 

השבלולים האלה הם סוג של נישנוש/ארוחה קלה  שממש כיף שיש במקפיא, 

אני לא צריכה לספר לכם איך זה מרגיש כשנכנסים הביתה

מתים מרעב וצריך להתחיל להכין משהו לאכול, 

כמה כיף שיש קופסא שאפשר פשוט להוציא, להפשיר ולחמם קלות

בינתיים חותכים קצת ירקות 

והרי יופי של ארוחונת.



שבלולי פיצה עם קיפול חמאה בבצק


רכיבים:

בצק:

 1/2 קג קמח
כף שמרים
1/4 כוס שמז
15 גר מלח
280 גר מים חמימים 

100 גר חמאה רכה לקיפול

למילוי:

200 גר' רסק עגבניות
  2 כפות שמז 
1/2מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית שום גבישי

200 גר' מוצרלה מגוררת
זיתים פרוסים- אופציונאלי

לפרוס להתפיח שעה 200 מעלות 20-30 דקות

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבצק ומניחים לתפיחה ל- 30 דקות.




במקביל מערבבים לחמאה כפית קמח כדי לייבש אותה 
ולשפר את ביצועיה ביצירת שכבות הבצק
מרדדים למרובע בעובי 2 מ"מ ומחזירים למקרר.




כשהבצק תפח, 



מרדדים ריבוע גדול, מניחים עליו את החמאה



מקפלים ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות




לרדד לקפל שוב בלי חמאה עוד 30 דקות למקפיא.





כעת הבצק מוכן למילוי.
מחלקים ל- 2

מרדדים כל חלק בנפרד, מורחים ממילוי רסק העגבניות
מפזרים מוצרלה
ומגלגלים.




פורסים לפרוסות ברוחב 2-3 ס"מ ומניחים בתבנית


אפשר ממש לראות את השכבות בבצק




מתפיחים כשעה ואופים בחום 200 מעלות למשך 20-30 דקות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה