כבר שידכתי בעבר לדגים לימון, כי לימון מוסיף המון והאמת
שלפעמים מתחשק דג לא ברוטב אדום חרפרף עם או בלי ירקות וכו'
המתכונים
דג סול ברוטב לימוני וגם פילה אמנון ברוטב עדין חמצמץ
אהובים עלינו מאוד.
הרוטב הלימוני מעניק לדגים טעמים רעננים ועדינים,
ומשלב בצורה מעולה בין חמיצות הלימון לרכות הדג.
השילוב הזה יוצר איזון מושלם ומחמיא לדג, כך שהטעמים הטבעיים שלו
מקבלים במה מבלי להיות "מוצפים" בתבלינים חזקים.
מתכון חדש שראיתי ברשת הביא אותי לנסות לאפות את האמנון שלי
ברוטב לימוני צהוב זרחני , כמובן קצת אחרת ממה שהכנתי עד כה.
ויצא כל כך מוצלח שרצתי לכתוב את הפוסט הזה בשבילכם.
רכיבים:
10 פילה אמנון
מיץ לימון, מלח ופלפל שחור
קמח
כמה שיני שום שלמות
רוטב לאפיה:
1 כוס מים רותחים
מיץ מ- 4 לימונים
1 לימון פרוס לפרוסות דקיקות
9 כפות דבש
1/2 1 כפיות מלח
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית כורכום
5 שיני שום שלמות
אופן ההכנה:
מפשירים את הדגים, שוטפים מפזרים מלח, מעט פלפל שחור ומיץ לימון
מניחים לכמה שעות בצד.
מקמחים את הדגים ומטגנים להזהבה.
מעבירים לתבנית חסינת אש.
מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 5 דקות להסמכה קלה
יוצקים על נתחי הדג
ומעבירים לתנור בחום 190 מעלות כ- 12-15 דקות
בוזקים פטרוזיליה קצוצה ונהנים
ממנה מופלאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה