יום ראשון, 10 בנובמבר 2024

פשטידת פטריות ותפוחי אדמה

 

היכרות עם פשטידת הירקות של שבת - טוויסט מענג בתוספות השגרתיות 

המאפה הזהוב  המתפוצץ בירקות עונתיים, מתובל בהרמוניה ואפוי לשלמות. 

תיהנו משכבות המרקם והטעם המשובבות,

 מה שהופך כל ביס להרפתקה משמחת. הוא מרומם את הארוחה, מציג את האפשרויות 

האינסופיות של תוספות מלאות עניין ומגוונות החורגות מהרגיל.



רכיבים:

2 תפוחי אדמה

2 בצלים

1 סלסלת פטריות שמפיניון

בלילה:

3/4 כוס קמח

כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

2 ביצים

כפית אבקת מרק

כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות

מבשלים במי מלח עם מעט כורכום

כשתפוחי האדמה רכים, מסננים ומניחים להתקרר.

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן

פורסים וקוצצים גס את הפטריות ומוסיפים לבצלים המטגנים.



מזהיבים יפה עד שאין נוזלים במחבת, מניחים להתקרר.



טורפים את חומרי הבלילה ומערבבים לתוכה את הירקות.

מעבירים לתבנית אפיה, בוזקים קצת  שומשום מעל (אופציונאלי)



ואופים בחום 180 מעלות 45 דקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה