יום רביעי, 13 בנובמבר 2024

הפינה לדגים נאים - טרטר טונה אדומה על אורז קריספי

 

כשהג'וניורית מגיעה לסופ"ש בבית היא משתדלת לפנק במנת דגים נאים

הפעם בחרה  במנה מופלאה טרטר טונה על קוביית אורז קריספי, 



רכיבים:

רכיבים לקריספי רייס :


2 כוסות אורז סושי 

4 כוסות מים פושרים

3 כפות חומץ אורז

1.5 כפות סוכר

1 כפית שטוחה של מלח

שמן או חמאה לטיגון


רכיבים לטרטר ספייסי טונה:


400 גרם טונה טריה

1 כף שמן זית איכותי

קורט מלח ים אטלנטי 

2.5 כפיות מיונז 

2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית רוטב צ'ילי סיראצ'ה (שמנו הרבה פחות)


1פלפל צ'ילי ירוק פרוס

2 מלפפון חתוך לקוביות קטנות


אופן ההכנה:


שוטפים היטב את האורז היטב עד שהמים שעוברים במסננת שקופים.

מבשלים בסיר קטן את האורז  ב4 כוסות מים חמים  עם כפית שטוחה של מלח, מביאים לרתיחה, 

מנמיכים לאש הכי קטנה בכיריים, מכסים את הסיר ומבשלים  15 דקות.

בקערה קטנה מערבבים טוב טוב חומץ אורז עם סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי בחומץ.

מעבירים את האורז לתבנית או קערה גדולה מאוד (חשוב מאוד רק בעזרת כף עץ- כדי לשמור על המרקם של האורז).

מערבבים את כל האורז יחד עם החומץ אורז המתוק שהכנו.

ומשטחים בתבנית מרופדת  בנייר אפיה, מהדקים היטב, בערך בגובה 1ס"מ .

מניחים  נייר אפיה על האורז ונהדק שוב.

מקררים את האורז למקרר ל-3 שעות לפחות להתייצבות אפשר גם לילה שלם.

בהמשך בעזרת סכין רטובה בלבד חותכים למלבנים שווים. (הסכין הרטובה תמנע מהאורז להידבק לסכין)

במחבת עם  שמן – בנדיבות מטגנים את מלבני האורז 3-4 דקות מכל צד כשהם שחומים וקריספים .

נכין כמות מראש ונניח בצד.

להכנת הטרטר:

קוצצים את הטונה טוב טוב לטרטר (הכי קצוץ שאפשר עד למרקם עיסתי ממש).

מערבבים עם שאר הרכיבים .

מניחים בעזרת כפית תלולית טרטר  על כל מלבן קריספי רייס.

מעטרים פרוסת פלפל ירוק, מגישים מיד.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה