התחלת ארוחה חגיגית עם מבחר מנות ראשונות לבחירה
יוצרת חוויה עשירה ומגוונת כבר מהרגע הראשון. בניגוד למנה ראשונה בודדת,
כאן מוצגים יחדיו מספר טעמים ומרקמים המשתלבים זה בזה – פריכים לצד קרמיים,
מלוחים לצד חמצמצים, וכל אחד מהם תורם גוון משלו.
הרכב המנה מוסיף צבעוניות חיה לשולחן, עם ירקות רעננים, רטבים ועשבי תיבול
שמושכים את העין ומגרים את התיאבון. מעבר להנאה ויזואלית,
למבחר מנות יש יתרון ברור בכך שכל סועד מוצא משהו שמדבר אליו.
זו הזדמנות לפתוח את הארוחה עם מגוון שמכין את הבמה לטעמים העיקריים שמחכים בהמשך.
ראיתי את המתכון הזה בדף של בתיה שורק, מה שהביא לי רעיון איך לנצל
את הבשר המטוגן למלית שכבר שכן אצלי במקפיא.
קובנה בשר, יופי של מנת פתיחה, יחד עם כמה סלטי ירקות וטחינה סמיכה.
יש כאלה שיעשו מהמיקס הזה ארוחה קלה.
רכיבים:
בצק:
250 גר' קמח
1/2 כף שמרים טריים
1.5 כפות סוכר
130 מ"ל מים פושרים (כוס מדידה)
25 גרם שמן זית (1/4 כוס מדידה)
3/4 כפית ורבע מלח
מלית:
1/2 ק"ג אנטרקוט טחון
1 בצל קצוץ
10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח
הרכבה:
שמן זית ומלח גס להברשה
אופן ההכנה:
בצק:
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים קלות. מוסיפים מים, שמן
תוך כדי עירבול בינוני ולבסוף מלח. לשים כ-12 דק'.
הבצק מתגבש ומתנתק מדפנות הקערה. מעבירים לקערה רחבה ועוטפים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה וחצי במקום חמים ולח או במקרר לכל הלילה עד 12 שעות
בזמן שהבצק תופח, מכינים את מלית הבשר.
מלית:
כשהבצק תופח מכינים את המילוי:
מטגנים את הבצל לצבע זהוב
הרכבה:
בתום ההתפחה, על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן גדול
מניחים את המלית על גבי הבצק, וממש מהדקים את הבשר בעזרת כף, שממש ידבק לבצק.
כעת מקפלים 1/3 1/3 1/3
ומרדדים בזהירות .מברישים בשמן זית
בעזרת סכין חותכים לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשושנה.
מניחים בתבנית להתפחה של עוד 45 דקות
מברישים בשמן זית, מפזרים מלח גס
אופים בחום 180 מעלות כ- 35 דקות.
בחרתי להגיש את המנה הנהדרת הזאת לצד סלטי הבית
וחציל אפוי על מצע רוטב עגבניות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה