עוגות תפוחים מככבות אצלי כמעט בכל ארוחת שישי,
בטח בחורף כשמגוון הפירות מצטמצם במיוחד .
עוגת תפוחים היא קלילה וככזאת
מהווה קינוח ראוי אחרי סעודת שבת דשנה ובנוסף יש גם תירוץ קבלי שמסביר למה דווקא תפוחים
בשישי בערב.
בכל מקרה זה תמיד כיף להתחדש במתכון חדש וזה במיוחד שווה, כי זו לא רק
עוגת תפוחים בחושה, לעוגה הזאת מוסיפים רוטב קרמל ,שנאפה יחד עם העוגה ולבסוף כשמגישים
את העוגה בטמפרטורת החדר נהנים מגושי קרמל טופי קראנצ'ים ומתקתקים.
רכיבים: תבנית בקוטר 22
115 גר' נטורינה
1 ⅔ כוסות סוכר
2 ביצים
1 ½ כפיות תמצית וניל
1 כוס קמח
1 ½ כפיות סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן
קורט מלח
4 תפוחים גדולים קלופים חתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (אופציונאלי)
לקרמל:
1/3 1 כוסות סוכר חום
2 כפות שמנת חמתוקה
4 כפות נטורינה
אופן ההכנה:
לחתוך את הנטורינה לקוביות , להוסיף את הסוכר ולהקציף
לערבב את החומרים היבשים
להוסיף לקרם הנטורינה והסוכר את הביצים ואת תמצית הוניל
להוסיף את החומרים היבשים ולבסוף את התפוחים
להעביר לתבנית אפיה ולהדק.
לאפות בחום 175 מעלות 40 דקות
בינתיים להכניס את רכיבי הקרמל לסיר קטן ולבשל לקרם
אחרי 40 דקות להוציא את התבנית מהתנור ולצקת את הקרם מעל העוגה,
להחזיר לתנור למשך עוד כ- 20-25 דקות.
לקרר את העוגה לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה