יום ראשון, 29 ביוני 2025

טארט שוקולד צ'יפס במילוי קרם וניל

 


לפעמים מה שמתחשק לי זה פשוט קינוח שווה — בלי להיכנס למרקמים, להקצפות

 ולשבעה כלים בכיור.


וככה נולד הרעיון לטארט סגור שמכין את עצמו כמעט לבד: 

בצק של עוגיות שוקולד צ'יפס שנאפה כמו קלתית, ומילוי של קרם וניל מוכן שהיה לי בבית.

כי כן, לפעמים מותר לקצר תהליכים – ועדיין לצאת עם קינוח שנראה (וטעים!) כאילו עבדנו עליו שעות.



רכיבים (תבנית קוטר 26)

200 גר' נטורינה

200 גר' סוכר חום

100 גר' סוכר לבן

360 גר' קמח

2 ביצים

כפית תמצית וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

150 גר' שוקולד צ'יפס קטנים או שוקולד קצוץ.

1 צנצנת קרם וניל (500 גר')

אופן ההכנה

מעבדים את הנטורינה עם הסוכרים

מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ולבסוף את הקמח, הסודה לשתייה והשוקולד צ'יפס

מחלקים את הבצק לשניים מרדדים בין שני דפי אפיה ומעבירים לתבנית , משטחים כולל דפנות.

 הבצק בשלב זה קצת דביק

והפתרון הוא להעביר למקפיא ל-15 דקות ואז ניתן להסיר בקלות 

את נייר האפייה. מרדדים באותו אופן את החלק השני של הבצק וגם מעבירים למקפיא.

לאחר שהתחתית התקררה היטב 

ניתן למשוך בקלות את נייר האפייה ולצקת לקלתית הבצק את קרם הווניל.

ואז להסיר את את ניירות האפייה מהחלק השני ולהניח על המילוי, לסגור בקצוות.

להכניס לתנור בחום 170 מעלות ולאפות 25 דקות .




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה