יום רביעי, 19 בפברואר 2014

טארט שזיפים על קרם שקדים

רכיבים: 

8 שזיפים גדולים אדומים חצויים ל-2 ופרוסים לפרוסות דקות


לקלתית:

140 גר' קמח (כוס )
50 גר' שקדים טחונים
3 כפות סוכר
120 גר' מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

לקרם שקדים:

150 גר' שקדים טחונים דק
100 גר' אבקת סוכר
2 כפות קמח
150 גר' מחמאה רכה
1 ביצה

להברשה:

ריבת מישמש
ברנדי
 



אופן הכנה: 

קלתית:

לעבד את קמח השקדים והחמאה לתערובת פירורית.

להוסיף ביצה ולעבד קצרות עד שמתאחד.

לשטח לדיסק ולעטוף.

לצנן שעה.


לחמם תנור ל 200 מ"צ.

לרדד את הקלתית ולהדק לתבנית פאי 28 מתפרקת.

לנקב את התחתית במזלג.

לצנן במקפיא 10 דקות.

לאפות עד להזהבה קלה 15-18 דקות.


קרם שקדים:

להקציף מחמאה ואבקת סוכר.

להוסיף ביצה ולהקציף עד שמתאחד. להוסיף שקדים וקמח ולעבד לתערובת אחידה.


לצנן.

למרוח על הקלתית את קרם השקדים.

להניח על הקרם את פרוסות השזיפים.

לאפות ב 180 מ"צ כ- 25 דקות עד שהקרם מתייצב ומזהיב מעט.

למרוח בעזרת מברשת תערובת של ריבת מישמש וברנדי.

להחזיר לתנור לעוד 10 דקות.


לפני האפיה


מזוגגת במלוא הדרה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה