יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה ריקוטה עם דובדבנים

רכיבים: 

לבסיס:
200 גר' בסקויטים טחונים
100 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר דמררה

למילוי:
200 גרם שקדים מולבנים (קניתי שקדים טחונים של מימון זה הכי דק שיש ואז ויתרתי על שלב הריסוק)
קליפה מגוררת מלימון
6 ביצים מופרדות
1/2 2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה
3 כפות קורנפלור
400 גרם גבינת ריקוטה

1/2 צנצנת דובדבנים מסוננים היטב

לציפוי:
שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות פודינג וניל אינסטנט
1/3 כוס חלב



אופן הכנה: 

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות

מרסקים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר.

מקציפים בקערת המיקסר, על מהירות בינונית, את החלבונים במשך כשלוש דקות.

מוסיפים בהדרגה שליש כוס סוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

בקערה נפרדת מקציפים את החמאה ויתרת הסוכר כחמש דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מערבלים פנימה את השקדים וקליפת הלימון המרוסקים.

לתערובת החמאה והשקדים, מוסיפים את החלמונים, בהדרגה, אחד אחר השני - תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת.

כעת, מערבלים פנימה את הקורנפלור ואחרי שאלו נטמעו בתערובת מוסיפים את הגבינה.

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד ששתי התערובות מתאחדות.

מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחומרי התחתית.

מפזרים את הדובדבנים.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות בתנור החם

כשהעוגה קרה לגמרי מכינים את הציפוי ויוצקים מעל.

מקררים.

הערות: 
מבוסס על מתכון של אהרוני עם המון שינויים שלי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה