יום ראשון, 2 בפברואר 2014

צלי לשון ברוטב מתקתק

רכיבים:

בישול שלב א'

2 יח' לשון
2 בצלים
2 גזרים פרוסים
4 עלי דפנה
כף גרגרי פלפל אנגלי
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף

בישול שלב ב' 

הרוטב:

3 בצלים
2 כפות שום כתוש
פפריקה מתוקה
פלפל שחור

אופן ההכנה:

שמים את הלשון בסיר עם מים, מרתיחים, מוציאים את הלשונות, מגרדים קצת את פני הלשון שוטפים.

שלב א' של הבישול עדיף לעשות בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי.

שמים את הלשון בסיר, חוצים את הבצלים לרבעים

מוסיפים את שאר החומרים ומכסים במים

סוגרים את הסיר ומבשלים שעה וחצי  מהתחלת יציאת הקיטור מהסיר.

מכבים את האש, ממתינים לירידת הלחץ בסיר, פותחים ומוציאים את הלשונות בזהירות.

שומרים את מי הבישול

קולפים את השכבה העליונה של הלשון ומקררים למשך לילה.

לאחר שהלשון התקרר ניתן לפרוס לפרוסות דקות.

שלב ב' הכנת הרוטב:

רוטב פיקנטי:

פורסים את הבצלים לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן, כשמזהיב מוסיפים את השום

לדקה-שתיים, מוסיפים את התבלינים ומניחים את פרוסות הלשון בסיר

שופכים מנוזלי הבישול שנשמרו משלב א' לכיסוי חלקי ומבשלים עוד כשעה על אש קטנה.

רוטב מתקתק:

2 בצלים לפרוס לפרוסות דקות ולהזהיב במעט שמן

3 כפות סוכר להוסיף ולקרמל

1 כוס צימוקים בהירים 

1 כוס יין אדום מתוק

1 כוס מנוזלי הבישול של הלשון (שלב א')

מלח,פלפל ומעט סוכר או דבש -להוסיף לפי רמת המתיקות שמתאימה לכם

להרתיח את הרוטב, להניח בו את פרוסות הלשון ולבשל כשעה. לתקן תיבול לפי הטעם.





ו













קבלו שוס
מבשלים לשון בסיר אחד
כן!
שוטפים היטב את הלשונות
בסיר לחץ מטגנים את הבצלים הקצוצים
3-4 שיני שום כתושות
מוסיפים כוס צימוקים לבנים שטופים
כוס יין אדום יבש
1/2 כוס דבש
1כוס מים
מלח, פלפל שחור,2 עלי דפנה
את לשונות 
סוגרים את הסיר ומבשלים שעה וחצי
נותנים ללחץ לרדת, פותחים את הסיר
מוציאים את הלשונות, מחכים מעט שיתקררו
חותרים לאורך הקליפה ופשוט מקלפים בקלילות את הקליפה, מסננים היטב את הרוטב
כעת מקררים היטב פורסים ומחממים ברוטב הנהדר









אין תגובות:

פרסום תגובה