יום שני, 10 במרץ 2014

טראפלס בסגנון פררו רושה

רכיבים: 

150 גר' גליליות במילוי קרם אגוזים - קצוצות
50 גר' פקאן מסוכר קצוץ
100 גר' פרלינה
100 גר' שוקולד מריר מומס
2 כפות שבבי קרמל

לציפוי:
ברס
 



אופן הכנה: 

מערבבים את כל הרכיבים ויוצרים כדורים.

מקררים 

ומגלגלים בברס.



טראפלס קלאסיים:

חומרים לכ-100 יחידות:

500 גרם שוקולד מריר 80% שבור, קצוץ גס או במטבעות
400 מ”ל (12/3 כוסות) שמנת מתוקה 32% 
85 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות 

לציפוי:

2 כוסות אבקת קקאו הולנדית (כהה)

+ ממיסים שוקולד: שמים שוקולד בקערת זכוכית, מפעילים את המיקרוגל ל-20 שניות בעוצמה בינונית

 ומערבבים. מפעילים ל-20 שניות נוספות. חוזרים על הפעולה לפי הצורך.

 בכל מקרה מפסיקים את ההמסה כאשר בשוקולד עדיין נותרים מעט גושים

 ומשלימים את תהליך ההמסה על ידי ערבוב. 

 מכינים גנאש: מביאים שמנת לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד המומס

 מוסיפים חמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת

 יוצקים את הגנאש לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים לו להתגבש 8 שעות,

רצוי מחוץ למקרר (במקרר הגנאש יאצור לחות ולא יתייבש כפי שהוא אמור).

בקיץ משאירים בחדר ממוזג, ואם אי אפשר אז בכל זאת במקרר. 

 מעצבים: חותכים את הגנאש למרובעים בגודל 3 ס”מ ומגלגלים לכדורים.

 אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה.

נשמר עד 3 שבועות.  

 לפני ההגשה מצפים: מנפים קקאו על מגש רחב. מגלגלים את הטראפלס בקקאו

בעזרת מזלג (חום הידיים יגרום לטראפלס להימס). מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס

במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי קקאו.



את הטראפלס אפשר לגלגל גם בפרוסות שקדים,קוקוס קלוי וכדומה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה