רכיבים:
150 גר' גליליות במילוי קרם אגוזים - קצוצות
50 גר' פקאן מסוכר קצוץ
100 גר' פרלינה
100 גר' שוקולד מריר מומס
2 כפות שבבי קרמל
לציפוי:
ברס
אופן הכנה:
מערבבים את כל הרכיבים ויוצרים כדורים.
מקררים
ומגלגלים בברס.
טראפלס קלאסיים:
חומרים לכ-100 יחידות:
500 גרם שוקולד מריר 80% שבור, קצוץ גס או במטבעות
400 מ”ל (12/3 כוסות) שמנת מתוקה 32%
85 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
לציפוי:
2 כוסות אבקת קקאו הולנדית (כהה)
+ ממיסים שוקולד: שמים שוקולד בקערת זכוכית, מפעילים את המיקרוגל ל-20 שניות בעוצמה בינונית
ומערבבים. מפעילים ל-20 שניות נוספות. חוזרים על הפעולה לפי הצורך.
בכל מקרה מפסיקים את ההמסה כאשר בשוקולד עדיין נותרים מעט גושים
ומשלימים את תהליך ההמסה על ידי ערבוב.
מכינים גנאש: מביאים שמנת לסף רתיחה ומערבבים עם השוקולד המומס
מוסיפים חמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת
יוצקים את הגנאש לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים לו להתגבש 8 שעות,
רצוי מחוץ למקרר (במקרר הגנאש יאצור לחות ולא יתייבש כפי שהוא אמור).
בקיץ משאירים בחדר ממוזג, ואם אי אפשר אז בכל זאת במקרר.
מעצבים: חותכים את הגנאש למרובעים בגודל 3 ס”מ ומגלגלים לכדורים.
אם לא מגישים מייד, מאחסנים במקרר בקופסה אטומה ובשכבות המופרדות זו מזו בנייר אפייה.
נשמר עד 3 שבועות.
לפני ההגשה מצפים: מנפים קקאו על מגש רחב. מגלגלים את הטראפלס בקקאו
בעזרת מזלג (חום הידיים יגרום לטראפלס להימס). מניחים בכל פעם 5-4 טראפלס
במסננת ומנערים בעדינות כדי להיפטר מעודפי קקאו.
את הטראפלס אפשר לגלגל גם בפרוסות שקדים,קוקוס קלוי וכדומה |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה