יום ראשון, 31 באוגוסט 2014

עוגת אספרסו

כששוויצרית מהפרדס מביאה מתכון
אין מה לחשוב פעמיים
זה בטוח יצליח
אז השבת המרתי את העוגה המבוקשת בעוגה חדשה
שיצאה סוף, רכה, עסיסית וטעימה ביותר


רכיבים:

6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן 
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם קרמל

לזיגוג:

1 כוס אבקת סוכר
1 וחצי כפיות קפה נמס
1 כף מים רותחים
3 כפות שמן


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים היטב תבנית bundt pan אם יש.

מקציפים ביצים וסוכר ל-10 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן, 


מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר וניל 

מנמיכים את מהירות המקצף
מוסיפים לסרוגין את הקמח ומיץ התפוזים

כעת יש לנו קערה עם בלילה של עוגה בחושה

מחלקים ל- 3 קערות:

1. בערך 400 גר' מהבלילה
2. בערך 600 גר' מהבלילה
3. שארית הבלילה בערך 300 גר'

לקערה אחת מוסיפים את הפודינג
לקערה 2 מוסיפי את תרכיז הקפה ועוד כף קמח
לקערה השלישית אפשר להוסיף שוקולד מגולגל בקמח או לוותר

יוצקים את הבלילות לתבנית אפיה מסוג BUNDET PAN או קוגלהוף
בסדר הרצוי לכם, אני יצקתי לפי הסדר, קודם שוקולד, אח"כ קפה ולבסוף את הבלילה הלבנה.

לתנור בחום 170 מעלות למשך כשעה.
להוציא את העוגה האפויה מהתנור
לחלץ מהתבנית רק כשהעוגה קרה לגמרי
לצקת את הזיגוג ולהמתין ליבוש.






ובתבנית אחרת עם זיגוג בטעם קפה





לכבוד יום ההולדת של בני, העדפתי לבחור בעוגה בחושה שאותה אקשט
אפיתי את העוגה הזאת קצת אחרת
כל צבע בתבנית אחרת (הוספתי עוד 50% מכל רכיב לבלילה, לתבנית 24)



אפיתי לפי ההוראות, רק 30 דקות
קיררתי

הרטבתי כל שכבה בסירופ סוכר מחוזק בברנדי ותמצית וניל
ומרחתי קרם שוקולד





הקישוטים - מבצק סוכר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה