כששוויצרית מהפרדס מביאה מתכון
אין מה לחשוב פעמיים
זה בטוח יצליח
אז השבת המרתי את העוגה המבוקשת בעוגה חדשה
שיצאה סוף, רכה, עסיסית וטעימה ביותר
רכיבים:
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 וחצי כפיות קפה מומס ב1 וחצי כפיות מים רותחים
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם קרמל
לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר
1 וחצי כפיות קפה נמס
1 כף מים רותחים
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים היטב תבנית bundt pan אם יש.
מקציפים ביצים וסוכר ל-10 דקות
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן,
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר וניל
מנמיכים את מהירות המקצף
מוסיפים לסרוגין את הקמח ומיץ התפוזים
כעת יש לנו קערה עם בלילה של עוגה בחושה
מחלקים ל- 3 קערות:
1. בערך 400 גר' מהבלילה
2. בערך 600 גר' מהבלילה
3. שארית הבלילה בערך 300 גר'
לקערה אחת מוסיפים את הפודינג
לקערה 2 מוסיפי את תרכיז הקפה ועוד כף קמח
לקערה השלישית אפשר להוסיף שוקולד מגולגל בקמח או לוותר
יוצקים את הבלילות לתבנית אפיה מסוג BUNDET PAN או קוגלהוף
בסדר הרצוי לכם, אני יצקתי לפי הסדר, קודם שוקולד, אח"כ קפה ולבסוף את הבלילה הלבנה.
לתנור בחום 170 מעלות למשך כשעה.
להוציא את העוגה האפויה מהתנור
לחלץ מהתבנית רק כשהעוגה קרה לגמרי
לצקת את הזיגוג ולהמתין ליבוש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה