יום ראשון, 10 ביוני 2018

ריבת מישמש

נכון, אפשר לקנות ולשימושים מסוימים הקנויה שמסוגלת לזגג גם עדיפה
אבל ריבת מישמש ביתית היא כל כך טעימה עד שאמציא מתכונים להשתמש בה ואפילו סתם
למרוח על הלחם
הפרדוקס בהכנת ריבות: אם שמים די סוכר  מקבלים ריבה עמידה לזיהומים שנשמרת לאורך זמן בארון
לעומת זאת הבישול הארוך יקרמל את הסוכר ואז הצבע לא יהיה כתום ויפה אלא יותר חום
פחות סוכר אולי לא יתקרמל כל כך אבל נצטרך לשמור את הריבה במקרר
בקיצור מתכון אחר...
ללי מהפרדס הציעה לבשל לזמן קצר בסיר לחץ, להוסיף פקטין 
ואת הסוכר בעצם רק ממש בתום הבישול שגם ככה קצר מאוד והפלא קרה...
בקיצור 
רגע לפני שהכתומים שכבר הגיעו לשיא המתיקות נעלמים
נקנה קילו או שניים ונכין לנו ריבה מדהימה


רכיבים:

1.2 ק"ג מישמשים שטופים ומגולענים
1.2 ק"ג סוכר
1/3 כוס מים
כף גדושה פקטין (אפשר להשיג בחנויות מתמחות כמו לגעת באוכל)
סרט קליפה מחצי לימון
מיץ מלימון גדול

3 צנצנות מעוקרות

אופן ההכנה:

פה השוס : מכניסים את המישמשים והמים לסיר לחץ, 




סוגרים ומרתיחים, כנוצר לחץ מבשלים 5 דקות
מכבים את האש ומניחים ללחץ לרדת



מערבבים את הפקטין עם 2 כפות סוכר



כעת פותחים את הסיר מוסיפים את סרט קליפת הלימון,מערבבים לתוכו את הפקטין ומבשלים דקה
מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות על השעון
וזהו



צנצנות מעוקרות? אני מניחה שאין לכם מכשיר שמעקר כלים לכן הדרך הפשוטה, לארח השצנצנות והמכסים נקיים
לשפוך לתוכם עד שפתם ועם גלישה מים רותחים
בזהירות לשפוך את המים ולהפוך את הצנצנת הריקה על מגבת נקיה.
כשהריבה מוכנה יוצקים אתה כשהיא חמה לצנצנת סוגרים והופכים 


כך יווצר וואקום בצנצנת עם הריבה שישמור על
הריבה מזיהומים מחוץ למקרר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה