יום ראשון, 17 במרץ 2019

בלדה לבשר הטחון

בשר טחון זו לא מילה גסה
אפשר להכין איתו מנות, אפילו גורמה,נפלאות. 
מאחד יוצא שלוש?או מה עושים עם 2 ק"ג בשר טחון?

כל ההקדמה הזאת כי בזמן האחרון לא ממש בא לי על עוף בצורתו 
וכמה שניצל/פרגיות כבר אפשר לאכול?

טחון? כיף גדול

קבלו את שלושת המתכונים הנהדרים, אמנם 3 מחבתות, אבל עיסת בשר אחת (כמעט).




התחלתי עם קילו בקר טחון ועוד קילו חזה עוף טחון, השילוב הזה מוצלח מאוד בעיניי
מעדן את טעם הבקר.

חצי קילו בקר, רק בקר הלך לכדורי בשר ברוטב פלפל ארבע עונות
מה זה?
גרגרי הפלפל בארבעה צבעים -ירוק אדום לבן ושחור שילוב טעמים מיוחד יותר מפלפל שחור גרוס בלבד

הפלפל השחור- מופק מפירות הבוסר הירוקים של צמח הפלפל. את הפרי מבשלים במים חמים ובכך דפנות הפרי מתבקעות ומזרזות את פעילות האנזימים המשחימים שנכנסים לפעולה בזמן הייבוש. במהלך הייבוש משחיר הפרי סביב הגרעין ומצטמק לכדי גרגירי פלפל שחור. 
הפלפל הלבן- לאחר הסרת הפרי מהפלפל השחור נותרים הגרעינים, הפלפל הלבן הוא למעשה פלפל שחור ללא קליפה.
הפלפל האדום -הוא הגרעין הבשל של הפלפל השחור. 
הפלפל הירוק- הוא למעשה פלפל שחור שנקטף טרום הבשלתו



מה עוד היה לנו שם?

1 ביצה

2-3 כפות פירורי לחם

מלח 

גרגרי הפלפל :
חלק טחון -לעיסת הבשר וחלק גרוס גס  לרוטב

בצל אחד קצוץ דק ומטוגן

1 כוס קרם קוקוס

1/3 כוס ברנדי  משובח

אופן ההכנה:

אוספים את כל הרכיבים לקערה אחת 


ומתחילים ללוש את הבשר, ללוש היטב.
אני אוהבת להניח לחצי שעה לנוח, כדי שהטעמים יתפתחו.
צרים כדורים בגודל פינג פונג - מהכמות הזאת יצאו לי 16 כדורים.


במחבת מעט שמן, מחממים ומתחילים להניח את הכדורים, 


טלטול ממש עדין כדי שהכדורים לא ידבקו


ויתחילו לתפוס צבע, מוסיפים כף או שניים מגרגרי הפלפלת .


אפשר לעזור ולהפוך את הכדורים עם שתי כפות, כשכל הכדורים איבדו את הצבע האדום
ויש טיפה רוטב במחבת, יוצקים את הברנדי, מטים מעט את המחבת
ובום הכל נדלק מתקרמל, האלכוהול מתנדף והאש כבית, 


זה הזמן להוציא את הכדורים לצלחת
ולהוסיף למחבת את קרם הקוקוס לתבל במלח ולהביא לרתיחה


מצמצמים, וכשיש רוטב סמיך מחזירים את הכדורים למחבת


מגלגלים כך שכל הגדורים יצופו ברוטב, מבשלים עוד שנים שלוש דקות והמנה מוכנה.




את המתכון הזה ראיתי באתר בייגלה והתאמתי לצרכיי.

מחבת 2:

כדורי בשר ברוטב ירקות וחוויאג'

מתחילים בעירבוב שני סוגי הטחון ולישה אינטנסיבית

3 ביצים
2-3 פרוסות חלה מורטבות וסחוטות
חצי שקית גבעולי פטרוזיליה -להפריד רק את העלים - לקצוץ
תבלינים:
חצי כפית כורכום
כף גדושה שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם



במחבת:

1 בצל קצוץ מוזהב במעט שמן
1 גזר חתוך לקוביות
כפית שום כתוש
2 כוסות מים
כף אבקת מרק עף
כף חוויאג'
כפית פפריקה
מלח,פלפל שחור
כף פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

גם פה אני מניחה לבשר המתובל לנוח כחצי שעה ולספוג טעמים
בזמן הזה מכינה את רוטב הבישול
במחבת רחבה מוסיפה את החומרים לעיל ומבשלת כחצי שעה
מניחה ברוטב את הכדורים -פינג פונג -כן?






מביאה לרתיחה ומבשלת על אש קטנה כחצי שעה
תוך כדי הופכת את הכדורים ברוטב 
ילך מצויין על קוסקוס או אורז


מחבת 3

כי מה לעשות מחבתות מטבען מוגבלות במקום
המחבת הזה בטעמים אסיאתים שאני כל כך אוהבת

כדורי בשר בחלב קוקוס וקארי

עיסת הבשר זהה לזו שבמתכון הקודם
במחבת:

כף שום כתוש מולבן קלות במעט שמן
להוסיף:
1 קופסת קרם קוקוס
כף קארי צהוב
3 כפות סויה 
כף סוכר חום
מעט מלח

להביא לרתיחה

להניח ברוטב את הכדורים -כן כן גם פה פינג פונג



להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ- 30 דקות
גם פה מגלגלים את הכדורים ברוטב מכל הצדדים

מגישים על ערימת נודלס ונהנים

שמתם לב? כדורי בשר
ואף לא אחד מכיל עגבניות!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה