יום ראשון, 2 ביוני 2019

עוגת מספרים והפעם הגרסה המלוחה

ההשראה למנה המופלאה - מהבלוג ניחוח הלישה.
שבועות שחל במוצאי שבת שלח אותי למצוא מנות ראשונות שלא צריך לחמם
שילכו טוב ליד סלט, לחם טוב. מיני מטבלים אני רגילה להכין, אך המנה הזאת יפה,מיוחדת
ומפארת כל שולחן חג.




בצק פריך מלוח

מתקבלת כמות גדולה של בצק, המספיקה לפחות לשני מאפים בני 2 קומות בקוטר 18 ס״מ. 
את היתרה ניתן להקפיא או לקרוץ לעיגולים, לאפות ולהגיש כעוגיות מלוחות.

הרכיבים:

2 רינגים בקוטר 18 ס"מ
2 רינגים בקוטר 7 ס"מ

500 גר׳ קמח
300 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות קטנות מעט יותר קרה מטמפ׳ חדר
כפית וחצי מלח
קורט סוכר
2 ביצים
30 מ״ל חלב קר
4 כפות פרמז׳ן מגורר דק


אופן ההכנה:

בקערת המיקסר המצוייד בוו גיטרה שמים קמח, מלח, וסוכר. ואת החמאה החתוכה לקוביות
 מעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים 3 כפות פרמז׳ן ביצים וחלב
ממשיכים בעיבוד רק עד להתגבשות הבצק, לא יותר, כדי למנוע התפתחות גלוטן והתכווצות של הבצק.

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים. 
מרדדים כל חלק לעובי של כחצי ס״מ (יחסית עבה, על מנת שהדיסקית תוכל לשאת את משקל ״הקומה השניה״ והקרמים).
קורצים את העיגולים, וגם את העיגול הפנימי , מכניסים לקירור של שעה.


מעבירים את הבצק המקורר לתבנית אפייה 
 מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת פרמז׳ן, על הטבעת החיצונית.
משאירים את הרינגים נעוצים בבצק על מנת לשמור על צורה מדוייקת באפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד להשחמה חזקה. הבצק צריך להיות אפוי טוב ופריך.


מקררים ורק אז מחלצים מהרינגים בזהירות. 
ייתכן שהרינגים יידבקו מעט בגלל הביצה והגבינה, מחלצים את הבצק בזהירות רבה.

קרם גבינת שמנת
הכמות המתקבלת גדולה מאד.

הרכיבים:

300 גר׳ גבינת שמנת בטעם טבעי (לא מסקרפונה, אלא גבינת שמנת רגילה בעלת טעם חמצמץ)
50 מ״ל שמנת מתוקה
מעט מלח

מכינים קרם גבינת שמנת

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר המצוייד במקצף שמים את כל החומרים.
מתחילים בהקצפה במהירות איטית, עד לערבוב מלא של הגבינה בשמנת המתוקה.
מגבירים את מהירות ההקצפה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב הניתן לזילוף.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר עד השימוש.

מוס סלמון:

הרכיבים:

200-250 גר׳ סלמון מעושן (מתוכם משתמשים ב- 150 גר׳ למוס וכ- 50 גר׳ לעיטורים לכל טבעת)
150 גר׳ גבינת שמנת בטעם טבעי
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפיות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור

מכינים מוס סלמון

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את הסלמון המעושן למחית חלקה.
מוסיפים מיץ לימון ותבלינים וטוחנים עד להטמעה.
מוסיפים גבינת שמנת ושמנת מתוקה וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן, שומרים במקרר עד השימוש.

הרכבה
הרכיבים:
3-5 פרוסות סלמון לקריצת פרחים וגלילים
כמה גבעולי עירית
עיגולים מפלפל צהוב
 פרוסות לימון דקיקות
 פרחים וגלילים מסלמון מזלפים לסירוגין
 טבעת פריך מלוח מסיימים זילוף עוגת המספרים

אופן ההרכבה:

מכינים את עיטורי הסלמון – ליצירת הפרחים – קורצים פרחים בגדלים ובצורות שונות בעזרת קורצני עוגיות. 

מניחים דיסקית ראשונה של הבצק האפוי.
מזלפים לסירוגין מקרם הגבינה ומוס הסלמון. חשוב לזלף בצפיפות כך שכל פני הבצק יהיו מכוסים, במיוחד השוליים שנראים מבחוץ.
מניחים בעדינות דיסקית בצק שניה. חוזרים על הזילוף באותו האופן, ומקפידים אף יותר, כי זו ״הקומה העליונה״ של המבנה.
מניחים בצורה דקורטיבית את ״פרחי״ ו״גלילי״ הסלמון. ביניהם מפזרים את עיגולי הפלפל, מעמידים את פרוסות הלימון, יוצרים לכל פרח ״גבעול״ מעירית.








2 תגובות:

  1. רוצה להכין בגירסה כשרה לפסח , באיזה קמח מומלץ להשתמש ?

    השבמחק
  2. לא ניסיתי להכין וורסיה כשרה לפסח אז לא יכולה להמליץ

    השבמחק