יום ראשון, 29 בספטמבר 2019

תפריט לסעודת חג

כבר פותחים את עונת החגים, מארחים מתארחים
רוצים טעים ומיוחד
הנה עוד רעיון לתפריט חגיגי , לא סטנדרטי וטעים טעים

נפתח עם:

אמנון בירקות /פטריות ממולאות

אני ממש אוהבת את מנת הדגים הזאת, יש אמנון אבל לא מוכרחים את כל הפילה
אפשר לדגום מהמנה ולהשאיר מקום למנות הבאות, ביחוד כשיש  ארוחות החג רבות 

רכיבים

1 בצל לבן גדול קצוץ

3 עגבניות אדומות פרוסות לפלחים

3 פלפל אדום חתוכים לרצעות

5 שיני שום קלופות

4 פילה מושט טרי יש לקנות פילה ללא עור, לדעתי מתאים הרבה יותר למנה
(או דניס, או לברק, או כמובן לוקוס)

צרור פטרוזיליה טרייה

תבלינים:
שמן, מלח גס, פלפל, פפריקה מתוקה  כורכום.

אופן ההכנה:

שוטפים את הפילטים, וחותכים כל פילה לרוחבו
ל-4 או ל- 3 תלוי בגודל הפילה
 מטפטפים קצת מיץ לימון
בוזקים מלח ופלפל שחור ומניחים לשעה בצד


בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב
הרוטב צריך להיות עשוי לגמרי כי את הדג מבשלים ממש זמן קצרצר.

מטגנים את הבצל הקצוץ (לא להתקמצן על השמן). 
כשהבצל מזהיב יפה מוסיפים את העגבניות, הפלפלים והשום
 וממשיכים לטגן על אש בינונית גבוהה.

בקערה קטנה מערבבים: 
כף פפריקה, רבע כף מלח, חצי כף פלפל שחור, מעט כורכום עם 4 כפות שמן. 
שופכים את תערובת התבלינים לתוך הסיר ומערבבים. 
מוסיפים חצי כוס מים . 
מבשלים כך על אש נמוכה עד שירקות מתרככים,בערך 40 דקות
 במידת הצורך מוסיפים מים.

מסדרים את נתחי הדג בתוך הסיר , מביאים לרתיחה
ומבשלים כך 7-8 דק, רק עד שחתיכות הדג מלבינות. קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל.





 



לעיקרית בחרתי במנת עוף


פרגיות בקרמל תפוזים

רכיבים:

15 פרגיות

1/2 2 כוסות מיץ תפוזים טרי

חצי כפית ג'ינג'ר יבש

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2-3/4 כוס סוכר

3-4 שיני שום כתושים

סרט קליפה מתפוז

1 צנצנת קטנה של מרמלדת תפוזים

מלח

אופן ההכנה

 מניחים את הפרגיות בקערה, מחממים את מיץ התפוזים עם הסוכר, עד שנמס, מקררים 

ומוסיפים עם שאר החומרים לקערת הפרגיות.

מניחים ל-12 שעות במקרר.

מגלגלים כל פרגית ומניחים בתבנית חסינת אש

מעבירים לתנור, אופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות עם כיסוי

מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הפרגיות ברוטב 

ממשיכים באפיה עד שהפרגיות משחימות





סטייק בקטנה

המנה הזאת היא סוג של טעימה, או יותר למי שרוצה
סטייק קלאסי - מנה גדולה וכשרוצים לטעום מטעמים לרוב, אני מעדיפה מנות ביס
מי שירצה יתכבד ויקח כמה ביסים.

מה קניתי?
נתח שפיץ שייטל חתוך לפרוסות בעובי כ- 3 ס"מ


מטגנים את הפרוסות בשמן רותח
ממש חמש דקות, תוך הפרוסה צריך להישאר ורדרד
יוצקים על הסטייקים את המרינדה:

מרינדה:
3 כפות רוטב סויה מתקתק
מלח, פלפל שחור
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כוס יין אדום מתוק
כף דבש


הופכים קצת ומניחים להתקרר, כשהבשר מתקרר
פורסים כל פרוסה לסטייקים קטנים
יוצקים את הרוטב שנשאר על הפרוסות.


 (שעועית ירוקה, אספרגוס,בצל סגול, פרחי ברוקולי אפונה פטריות שימג'י)


אורז ואטריות

רכיבים:

1 כוס אטריות דקיקות
1 כוס אורז שטוף
1/4 2 כוסות מים
כפית מלח
כפית אבקת מרק בטעם עוף
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

משחימים את האטריות הדקיקות בשמן
מוסיפים את האורז, מערבבים
מוסיפים את המים
התבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה
מכסים את הסיר ביריעת אלומיניום וסוגרים את המכסה , 
מבשלים 20 דקות, לא פותחים את הסיר
מניחים להתקרר ל- 10 דקות ואז ניתן לפתוח ולהנות מאורז אחד אחד.


טארט תפוחים על קרם שקדים, כדור גלידה

רכיבים:

תבנית ח"פ גדולה עגולה

לבצק:
250 גר' קמח
50 גר' קמח שקדים
150 גר' נטורינה
3 כפות סוכר
2 ביצים
מעט מים קרים אם צריך

קרם שקדים:

150 גר' שקדים לבנים טחונים
150 גר' אבקת סוכר
75 גר' נטורינה רכה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי תפוחים (או ברנדי רגיל)

2 תפוחים אדומים (השתמשתי בתפוחים מזן גלה)

1 שקית סוכר וניל
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

לעבד את הקמחים, הנטורינה והסוכר לתערובת פירורית אחידה
להוסיף את הביצים ולעבד עד לקבלת בצק אחיד
אם צריך להוסיף כף מים לאיחוד כל החומרים היבשים.

להניח במקרר לחצי שעה.

לרדד את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ
לחתוך רצועות בגובה התבנית - כ- 3 ס"מ כאשר צד אחד ישר
והוא יהיה בתחתית התבנית והצד השני משונן
להדביק את הפסים לדופן התבנית.
את שארית הבצק לרדד לעיגול ולהעביר לתחתית התבנית.
להדביק היטב את החיבור ולהעביר לקירור במקרר.

לאחר כ- חצי שעה במקרר

לאפות את הקלתית אפיה עיוורת  למשך 20 דקות, להוציא ולקרר.


בינתיים נכין את קרם השקדים
לערבב את כל הרכיבים

לצקת את הקרם על הקלתית המקוררת

סידור התפוחים

לגלען את התפוחים השלמים והלא קלופים
לחצות ולפרוס לפרוסות דקיקות
לסדר ע"פ הקרם
לפזר מעט סוכר וניל וכמה טיפות מיץ לימון



לאפות בחום 180 מעלות כ- 45 דקות
הטארט במיטבו לאחר קירור


ומגש פירות



אין תגובות:

פרסום תגובה