יום רביעי, 20 בנובמבר 2019

ארוחת שבת פרגיות וכו'

כבר אחרי החגים, השבתות מתקצרות, שבת נכנסת מוקדם ואפשר לאכול בנחת
ארוחה רבת מנות




סעודת שבת חייבים (?) דגים 
אוהבת את המנה הזאת
במיוחד שהתפריט שלי לשבת מלא וגדוש
אז פילה אמנון ? אפשר גם ביס קטן עם ירקות לצידו


קצת סלטים ליד תמיד בא טוב
למשל סלט הכרוב הצבעוני הזה, אכן כרוב אבל עוד ירקות
בתחמיץ, מחזיק שבוע ויותר במקרר (אם לא מחסלים קודם)




בשבת חורפית, כשחצי מנוזלים והחצי השני מחלימים
מרק עוף יועיל לכולם , אנטיביוטיקה מהטבע עם וריאציה קטנה
מרק עוף תימני לשמחת כולם.






לעיקרית:

מנה נפלאה שמשלבת פרגיות, ערמונים והרבה רוטב

 פרגיות 

רכיבים

6 יח' פרגיות נקיות וחתוכות לשתיים
1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
2 שקיות ערמונים 
1 בצל חתוך לרצועות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 כף סוכר חום
6 כפות שמן קנולה
3 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות רוטב טריאקי
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה מרק עוף
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 כוס מים 

אופן ההכנה

מזהיבים בסיר סוטאז'  את שני סוגי הבצלים עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים כף סוכר חום ומטגנים עוד דקה.. 
מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה כורכום ומערבבים.. 
מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כמה דקות מכל צד 
כעת מוסיפים את  הרוטב צ'ילי הרוטב טריאקי ומבשלים  כ-5 דקות.. 
מוסיפים את הערמונים ומערבבים קלות.. 
מוסיפים את הפטריות,המים  וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.. 
  מערבבים קלות ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.. 





מה ליד?

צלי עם רוטב בחרתי בתוספת ירק שאנחנו מאוד אוהבים, מכינים מכרובית טרייה 
כרובית בפרורי לחם מאכל מהמטבח ההונגרי של אמא שלי
 הכרובית במיטבה בחורף
אני מפרקת לפרחים בודקת שאין אורחים לא רצויים, שוטפת  היטב
מבשלת במי מלח או במים עם אבקת מרק עד שמתרכך מעט
מסננת
במחבת רחבה מזהיבים כמה כפות פרורי לחם רגילים עם מעט שמן ומלח
כשפרורי הלחם משנים צבע
מניחים עליהם את פרחי הכרבית המסוננים
הופכים בזהירות
כך שיצופו בפירורים




אורז לבן כתוספת נוספת יתאים פה מאוד
אני אוהבת להוסיף למי הבישול עלה דפנה
נסו ותראו איך משדרג את הטעם.





עוגת התפוחים שלנו הפעם היתה קצת אחרת, סוג של בחושה, מתובלת וטעימה טעימה

רכיבים:

5 תפוחים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

בלילה:

3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
170 גר' חמאה או נטורינה רכה
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון
3/4 כוס נוזלים (מיץ  תפוזים, חלב או קרם קוקוס)
קורט מלח

לציפוי:

3/4 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס סוכר מעורב בכפית קינמון ורבע כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה:

להקציף היטב את הסוכר והחמאה או הנטורינה
להוסיף את הביצים אחת אחת ואת קליפת הלימון
לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף לבלילה תוך עירבוב איטי, לסירוגין עם הנוזלים.

לצקת שכבה דקה בתבנית 26 לסדר מעל פרוסות תפוחים, לצקת את שארית הבלילה ולסדר את התפוחים שנותרו.
לצקת את הקרם קוקוס
לבזוק את הסוכר עם הקינמון והציפורן
לאפות בחום 175 מעלות לפחות שעה, עד שהעוגה מתייצבת
להגיש חמימה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה