יום ראשון, 10 בנובמבר 2019

גפילטע קצת אחרת


קרפיון טחון? 
לא מה שחשבתם...

כשמדברים על קציצת קרפיון האסוציאציה הראשונה
שעולה - קציצות אפרפרות, ברט גזר כתמתם
מתקתק, חריף או באמצע
וזהו.
 את שארית הקרפיון הטחון שמצאתי במקפיא החלטתי לצבוע
ובכלל לעשות מהפך למושג קציצות קרפיון


רכיבים:

קציצות:

300 גר' קרפיון טחון
1/2 בצל סגול קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
מלח,פלפל שחור ומעט פפריקה
1 ביצה
1 כף פירורי לחם 
2 כפות שמן זית

רוטב:

3 שיני שום כתושות
שמן זית
1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גר')
1 כוס מים
כפית סוכר
מלח,בזיליקום יבש,פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים את רכיבי הקציצות ומניחים לחצי שעה
מחממים שמן במחבת, צרים קציצות קטנות ומוארכות מניחים בשמן הרותח, 
משטחים מעט ומטגנים להזהבה משני הצדדים.



מוציאים ומניחים על נייר סופג

מזהיבים את השום כתוש, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה
מניחים את הקציצות ברוטב, מבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה, הופכים באמצע, 



כדי שהקציצות יהיו ספוגות ברוטב.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה