יום רביעי, 6 בנובמבר 2019

ארוחת שבת בקטנה

לפעמים שבת בקטנה
לא צריך יותר מידיי מנות



ואם רוצים
 אין בעיה לעבות את התפריט עם עוד מנות שמתאימות לז'אנר האסייתי

נתחיל בלזנייה, כן לזניה אסייתית מיוחדת בטעמה
כל כך אוהבת את הערבוב בסגנונות הבישול

חזה עוף בדבש שום וסויה

רכיבים:

750 גר' קוביות חזה עוף
3-4 כפות קורנפלור

4 כפות דבש
5 שיני שום כתושות
2 כפות סויה
1/3 כוס מים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

שוטפים את קוביות העוף ומנקזים הנוזלים, מפזרים חצי כפית מלח וקורנפלור ומערבבים היטב
שכל הקוביות מצופות.

מטגנים את הקוביות במעט שמן על להבה גבוהה משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצד
לאותה מחבת, אין צורך לנקות, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה, הרוטב מסמיך מעט
וזה הזמן להחזיר את קוביות העוף למחבת, מערבבים עם הרוטב ומטגנים
עד שהרוטב מתקרמל  מעט
מוציאים, מפזרים בצל ירוק



ערימת נודלס תלך טוב עם המנה הזאת
לעיתים אני מסתפקת בתוספת של פטריות ובצל ירוק
תיבול מינימלי כדי לא להאפיל על הטעם הנהדר של העוף

אז מה צריך?

3 פטריות פורטובלה גדולות פרוסות
3 בצלים ירוקים חצויים לאורכם וחתוכים לפיסות באורך 3-5 ס"מ
3-4 כפות סויה
2-3 כפות טריאקי

לשידרוג אפשר להוסיף עוד פטריות וגם כוס אפונה קפואה חלוטה ומסוננת

שקית נודלס

 נראה לי שהפעם מצאתי את הנודלס הכי שווים,אלה שלא נדבקים
ולא רק שמצאתי, אני מצלמת לי וגם לכם , כי למרות שנודלס בן בית במזווה שלי 
מזה עידן ועידנים, 
עדיין הקניין מתקשר  בכל פעם לשאול איזה סוג אני מעדיפה

אז כזה ראו וקדשו


את הנודלס מבשלים לפי ההוראות על השקית
במי מלח כ- 8-10 דקות
מסננים וישר למחבת עם הפטריות

במחבת מטגנים במעט שמן את הפטריות הפרוסות
מוסיפים את הבצל הירוק, לחצי דקה, לא יותר, שישאר ירוק ויפה
שופכים למחבת את הנודלס המסוננים
עירבוב מתבלים בסויה וטריקאי
עוד שני עירבובים  כדי להיות בטוחים שכל הנודלס תובלו מהרוטב שבמחבת
ומוכן




לפינת הירוקים בחרתי באפונת שלג - ירק עדין ומדהים, יחד עם האספרגוס האצילי
שילוב מצויין




ערימת פסיפלורה שנותרה במקרר כיוונה  לקינוח - 

מוס פסיפלורה ושוקולד לבן

בסקויטים בטעם שוקולד - לתחתית

למוס:

3/4 כוס מיץ פסיפלורה מסונן, את הגרעינים יש לשמור לעיטור
1 מיכל שמנת צמחית השף הלבן
200 גר' שוקולד לבן פרווה

100 גר' שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת צמחית

להמיס את השוקולד הלבן עם השמנת הצמחית, לערבב היטב לנוזל אחיד
להוסיף את נוזל הפסיפלורה , לערבב ולהעביר למקרר לפחות ל- 8 שעות .

להקציף את השמנת היטב.
בתחתית הכוס להניח מעט בסקויטים שבורים, להרטיב בליקר תפוזים
להעביר את המוס לשקית זילוף עם צנטר כוכב
לזלף מעל הבסקויטים  מהמוס 
בעזרת כפית לטפטף מעט מגרעיני הפסיפלורה

להמיס את השוקולד המריר עם השמנת, לערבב ולקרר לטמפרטורת החדר
להעביר לשקית זילוף קטנה, לחתוך את פינת השקית ולקשט את המוס

לקרר היטב.



כן כן, אפשר להתעצל ולהכין הכל בתבנית אינגליש קייק להגיש 
חצי קפוא
 ופרוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה