יום שלישי, 14 באפריל 2020

עוגת שוקולית לפסח




 אמנם בפסח המוטו שמוביל אותי כשמכינה עוגות הוא מ"ר 
זאת אומרת שטח עוגה מקסימלי, לא חשוב (כמעט) הגובה
אבל מידי פעם נצרכים לאיזו עוגה יצוגית, הינו לא גובה דשא, עוגה שניתן למרוח עליה קרם/קצפת
ככה יצוגית יותר

בקיצור מטראז' נמוך
אבל טעים, ולמרבה השמחה גם לא מתפוררת כמו הרבה עוגות פסח

רכיבים:

3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ
1/2 כוס מים רותחים
1 כוס אבקת שוקולית מסוננת
1 כף קקאו מסונן
1 שקית קמח תופח אוסם כשל"פ
כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה
מוסיפים לאט את השמן, הקציפה עולה יפה.
מאחדים את כל החומרים היבשים
כעת מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והנוזלים.
מקציפים עד שנטמע ועוצרים.
משמנים תבנית ח"פ עגולה עם חור יוצקים את הבלילה
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה כבר מוכנה
מוציאים ומקררים





ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד.



שימו לב, כמו רוב עוגות הפסח, העוגה מתפוררת מעט.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה