יום ראשון, 1 באוגוסט 2021

חלבית טעימה ליד הקפה, אבל לא בחושה


זאת במקום הבחושה המסורתית שליד הקפה בשבת בבוקר?
גבינה, בצק נימוח וטעם גן עדן


תכינו ותהנו

רולדת בצק דפוף במילוי גבינה


רכיבים לבצק: רולדה אחת
2 כוסות קמח
      1/2 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 חלמונים
       1/2 כוס חלב פושר
         1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון 
        50 גר` חמאה רכה
         קורט מלח
100 גרם חמאה רכה למריחה על הבצק.

            אופן ההכנה:

לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב. 
להוסיף את שאר החומרים מלבד החמאה והמלח. 
להתחיל לערבל את הבצק במהירות בינונית 3 דקות. 
להוסיף חמאה רכה בהדרגה ואת המלח.ללוש עוד 5 דקות. 
לתת לבצק לנוח 10 דקות.
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה מרובע בעובי של  חצי ס”מ. 
למרוח על כל הבצק  את החמאה הרכה ולקפל את הבצק משני הצדדים ואז לקפל שוב לריבוע. 
לשים במקרר שעה או במקפיא 10 דק` (בקייץ ייתכן ויידרש יותר זמן המתנה) . 
לחזור על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת.
מהשלב הזה – ניתן לשמור את הבצק במקרר למשך כמה ימים כשהוא עטוף בניילון נצמד.

הערה: את הבצק הזה לא מתפיחים לאחר הכנתו אלא רק את המאפים המוכנים לפני אפייתם.

מלית הגבינה:

250 גר' גרם גבינת טוב טעם
250 גר' גבינת ריקוטה
1/3 כוס סוכר
1 חלמון ביצה
1 כף  קורנפלור
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון 
1/2 כוס צימוקים שהושרו חצי שעה במים רותחים
 (זה משאיר את הצימוקים רכים גם לאחר האפייה).
30 גרם חמאה מומסת
לערבב את כל החומרים ולשים במקרר שעה להתייצבות.

לעצב ולהתפיח:

לרדד כל חלק למלבן בעובי חצי ס”מ.
להניח חצי מהמלית לאורך מרכז המלבן.
לחתוך באלכסון את שולי מלבן הבצק משני הצדדים לפסים ברוחב 2.5 ס”מ ובאורך 3-4 ס”מ ומקפלים פס מימין ופס משמאל כמו שתי וערב.
להתפיח  למשך 45 דקות.





לאפות בחום 180 מעלות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה