יום רביעי, 4 באוגוסט 2021

ארוחת שישי בערב

  לארוחת שבת הולכת על חלה מיוחד




Stuffing

 מכירים את המושג? מי שאופה עוף שלם בתנור

בוודאי מכיר, מדובר במילוי לעוף

 ועל זה יש אין סוף מתכונים, גם פה אצלי בבלוג יש כמה מתכונים לעוף שלם

אפוי במילויים, כמו: בשר טחון

עם פירות יבשים או דווקא פיקנטי ,  אורז או קוסקוס עם עשבי תיבול

 ואחד הקלאסיים : מילוי מקוביות לחם מתובלים היטב.

, השבוע החלטתי שהחלה לשבת תהיה  בטעם stuffing

כל שבת אני אופה חלה שמלווה את סלטי הבית 

הפעם החלה תהיה מתובלת ולידה מיני ממרחים

רכיבים:

3.5 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כף סוכר

כפית אבקת מרק עוף פרווה

עלים מ- 25 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

1/2 כפית טימין ורוזמרין מיובשים

1 כפית אבקת בצל

1/2 כפית אבקת שום

1/4 כוס שמן

1 ביצה 

1 כוס ציר ירקות (4 גבעולי סלרי כולל עלים, בצל חצוי ו- 3 כוסות מים מבושלים כשעה ומסוננים)

אופן ההכנה:

מעבדים את כל הרכיבים לבצק אחיד ולא דביק, יש מצב שתצטרכו להוסיף עוד כף או 2

קמח בגלל הפטרוזיליה הקצוצה.

מניחים לתפיחה להכפלת נפח או לילה במקרר

ואז קולעים חלה, (מהכמות הזאת יצאה חלה גדולה ועוד לחמניה )





מושחים בחלמון מעורב בכף שמן

מפזרים שומשום מעורב בזעתר

ואופים בחום 170 מעלות כ- 35 דקות



                                                אחרי פתיח שכזה אפשר לגשת לעיקרית

עוף בתנור עם ירקות

המרינדה יצאה כל כך טוב
ותמיד כדאי לתבל לפחות כמה שעות לפני האפיה.

רכיבים:

4 כרעיים מחולקים

2 כפיות שום
1/2 1  כפות חרדל
 3 כפות צ'ילי מתוק
 2 כפות סוכר חום
 כף שמן זית 
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בתבנית האפייה 
2 בצלים חתוכים לפלחים
1 גזר חתוך לחתיכות 3-4 ס"מ
2 זוקיני פרוסים


לא סומכת על התיבול של העוף, מתבלת גם את הירקות
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום
מעט שמן 

על הירקות הנחתי את נתחי העוף 
ויאללה לתנור בחום 200 מעלות לשעה וחצי
בערך לאחר כשעה הנחתי על העוף שכבר קיבל צבע יפה
יריעת אלומיניום ככה הכל המשיך להתרכך
אבל לא נשרף.





 תפוחי אדמה אפויים

 זו מנה שכיף להכין ולאכול בשישי בערב

הם יוצאים נימוחים מבפנים ומעט קריספיים מבחוץ- שלמות


כדי לקצר זמנים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 

מניחה לרתוח על להבה קטנה10 דקות ומסננת.

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים קלות


סטיק כרוב סגול ליווה את העיקרית 
סטיק כרוב אחת ממנות הירק באהובות עלינו, קלה להכנה וכל כך טעימה
מה?
פורסים את הכרוב לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ
משכיבים בתבנית
מפזרים מלח,פלפל שחור, שמן
ולתנור בחום 180 מעלות ל- 40 דקות
בסוף בוזקים פטרוזיליה קצוצה מעורבת בקוביות פלפל אדום


ולקינוח 


אמנם במקור זו עוגת שזיפים, אך יוצאת נהדר גם עם מגוון
מפירות הקיץ שנותרו לכם במקרר




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה