לארוחת שבת הולכת על חלה מיוחד
Stuffing
מכירים את המושג? מי שאופה עוף שלם בתנור
בוודאי מכיר, מדובר במילוי לעוף
ועל זה יש אין סוף מתכונים, גם פה אצלי בבלוג יש כמה מתכונים לעוף שלם
אפוי במילויים, כמו: בשר טחון
עם פירות יבשים או דווקא פיקנטי , אורז או קוסקוס עם עשבי תיבול
ואחד הקלאסיים : מילוי מקוביות לחם מתובלים היטב.
, השבוע החלטתי שהחלה לשבת תהיה בטעם stuffing
כל שבת אני אופה חלה שמלווה את סלטי הבית
הפעם החלה תהיה מתובלת ולידה מיני ממרחים
רכיבים:
3.5 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף סוכר
כפית אבקת מרק עוף פרווה
עלים מ- 25 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 כפית טימין ורוזמרין מיובשים
1 כפית אבקת בצל
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כוס ציר ירקות (4 גבעולי סלרי כולל עלים, בצל חצוי ו- 3 כוסות מים מבושלים כשעה ומסוננים)
אופן ההכנה:
מעבדים את כל הרכיבים לבצק אחיד ולא דביק, יש מצב שתצטרכו להוסיף עוד כף או 2
קמח בגלל הפטרוזיליה הקצוצה.
מניחים לתפיחה להכפלת נפח או לילה במקרר
ואז קולעים חלה, (מהכמות הזאת יצאה חלה גדולה ועוד לחמניה )
מושחים בחלמון מעורב בכף שמן
מפזרים שומשום מעורב בזעתר
ואופים בחום 170 מעלות כ- 35 דקות
אחרי פתיח שכזה אפשר לגשת לעיקרית
תפוחי אדמה אפויים
זו מנה שכיף להכין ולאכול בשישי בערב
הם יוצאים נימוחים מבפנים ומעט קריספיים מבחוץ- שלמות
כדי לקצר זמנים
מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות,
מניחה לרתוח על להבה קטנה10 דקות ומסננת.
בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים קלות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה