סעודת השבת שלנו
את סעודת השבת נפתח במגוון של אוכל קטן
מחווה לאייטיז ופתרון לשארית בצק העלים
בורקס תפו"א ברוטב פטריות**
מילוי תפו"א
5 תפו"א חתוכים לקוביות
1 בצל
4-5 פטריות פרוסות
מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מבשלים את תפו"א במים מומלחים קלות עד לריכוך
מסננים ומייבשים.
במחבת מזהיבים בצל קצוץ ב- 3-4 כפות שמן
מוסיפים פטריות פרוסות דק, מתבלים
ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת
מועכים את תפו"א, מוסיפים את תכולת המחבת
מערבבים ומתקנים תיבול.
מקררים!
פורסים את הבצק, מסמנים ריבועים
מניחים מהמילוי על כל ריבוע, מכסים בבצק, מהדקים
את הקצוות בעזרת מזלג
מברישים בביצה טרופה , בוזקים שומשום
אופים בחום 200 מעלות כ- 25 דקות עד להזהבה עמוקה.
לעיקרית בחרתי בפילה אמנון בטריאקי ופטריות
רכיבים:
5 פילה אמנון
מיץ לימון, מלח
רוטב טריאקי
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
כף שום כתוש
אופן ההכנה:
מפשירים את הדגים וסוחטים עליהם מיץ לימון ומעט מלח
מניחים לשעה.
אין צורך לשטוף, מעבירים לתבנית חסינת אש
מפזרים שום כתוש, טריאקי
את הפטריות צורבים במחבת ומפזרים מעל
כל זה לתנור בחום 190 מעלות למשך 20 דקות
תפו"א אנה היא תוספת ראויה וקלה להכנה
הכרישות בימים אלו ענקיות ואין ברירה אלא להמציא מתכונים עבורן
אז מאפינס כרישה זה כיף גדול
וככה מתקתקים ארוחת שבת
כשחם ולא מתחשק לבלות זמן רב במטבח
אמנם הארוחה פרווה בדר"כ אבל אין על קינוח חלבי מפנק
ועוגת הגבינה הקטיפתית הזאת היא כל כך מפנקת
אז ככה:
רכיבים:
לבסיס:
200 גר' פרורי בסקויט
1 כף סוכר
70 גר' חמאה מומסת
למילוי:(חשוב לעבוד עם מוצרים בטמפרטורת החדר ולא ישר מהמקרר)
400 גר' גבינה 5%
2 קופסאות גבינת שמנת נפוליאון (400 גר')
1 שמנת חמוצה
1 1/2 כוסות סוכר
כף תמצית וניל
4 ביצים
לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את פרורי הביסקויט עם החמאה והסוכר
משטחים בתבנית 24
מערבבים את חומרי המלית
יוצקים על הבסיס
אופים בחום 160 מעלות כשעה ורבע
10 דקות לפני סיום מערבבים את השמנת עם סוכר
יוצקים על העוגה ומחזירים לאפיה של עוד 10 דקות
מוציאים מהתנור ומקררים
כשהעוגה קרה לגמרי
אפשר לצקת את רוטב הקרמל הפושר
ולאפסן במקרר עד לאכילה
חלום!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה