יום רביעי, 28 ביולי 2021

ארוחת שבת לקיץ ולקינוח עוגת גבינה

סעודת השבת שלנו


 

את סעודת השבת נפתח במגוון של אוכל קטן

וסלטים

מחווה לאייטיז ופתרון לשארית בצק העלים 

בורקס תפו"א ברוטב פטריות**


מילוי תפו"א

5 תפו"א חתוכים לקוביות

1 בצל

4-5 פטריות פרוסות

מלח, פלפל, מעט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

מבשלים את תפו"א במים מומלחים קלות עד לריכוך

מסננים ומייבשים.

במחבת מזהיבים בצל קצוץ ב- 3-4 כפות שמן

מוסיפים פטריות פרוסות דק, מתבלים 

ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת

מועכים את תפו"א, מוסיפים את תכולת המחבת

מערבבים ומתקנים תיבול.

מקררים!

פורסים את הבצק, מסמנים ריבועים

מניחים מהמילוי על כל ריבוע, מכסים בבצק, מהדקים

את הקצוות בעזרת מזלג

מברישים בביצה טרופה , בוזקים שומשום

אופים בחום 200 מעלות כ- 25 דקות עד להזהבה עמוקה.



לעיקרית בחרתי בפילה אמנון בטריאקי ופטריות

רכיבים:

5 פילה אמנון

מיץ לימון, מלח 

רוטב טריאקי

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

כף שום כתוש

אופן ההכנה:

מפשירים את הדגים וסוחטים עליהם מיץ לימון ומעט מלח

מניחים לשעה.

אין צורך לשטוף, מעבירים לתבנית חסינת אש

מפזרים שום כתוש, טריאקי

את הפטריות צורבים במחבת ומפזרים מעל

כל זה לתנור בחום 190 מעלות למשך 20 דקות


תפו"א אנה היא תוספת ראויה וקלה להכנה


ברוקולי מוקפץ בשמן זית ושום 


הכרישות בימים אלו ענקיות ואין ברירה אלא להמציא מתכונים עבורן

אז מאפינס כרישה זה כיף גדול




וככה מתקתקים ארוחת שבת

כשחם ולא מתחשק לבלות זמן רב במטבח



אמנם הארוחה פרווה בדר"כ אבל אין על קינוח חלבי מפנק

ועוגת  הגבינה הקטיפתית הזאת היא כל כך מפנקת

אז ככה:

רכיבים:

לבסיס:

200 גר' פרורי בסקויט

1 כף סוכר

70 גר' חמאה מומסת

למילוי:(חשוב לעבוד עם מוצרים בטמפרטורת החדר ולא ישר מהמקרר)

400 גר' גבינה 5%

2 קופסאות גבינת שמנת נפוליאון (400 גר')

1 שמנת חמוצה

1 1/2 כוסות סוכר

כף תמצית וניל

4 ביצים

לציפוי:

2 שמנת חמוצה 

2 שקיות סוכר וניל


רוטב קרמל ברגע

1 כוס סוכר חום
1 כוס שמנת מתוקה
מעט וניל
50 גר' חמאה

אופן ההכנה:

מבשלים את כל הרכיבים עד להסמכה 3-5 דקות
נשמר יופי במקרר

לחמם קלות לפני השימוש


אופן ההכנה:

מערבבים את פרורי הביסקויט עם החמאה והסוכר 

משטחים בתבנית 24

מערבבים את חומרי המלית

יוצקים על הבסיס 

אופים בחום 160 מעלות כשעה ורבע

10 דקות לפני סיום מערבבים את השמנת עם סוכר

יוצקים על העוגה ומחזירים לאפיה של עוד 10 דקות

מוציאים מהתנור ומקררים

כשהעוגה קרה לגמרי

אפשר לצקת את רוטב הקרמל הפושר

ולאפסן במקרר עד לאכילה

חלום!



ש ב ת   ש ל ו ם



** כמה כיף לקבל לפני שבת תמונות של תוצרת שהוכנה לפי הוראותיי
רננה האחיינית החרוצה בחרה להכין את הבורקס בנוסח מחנה יהודה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה