יום רביעי, 11 בנובמבר 2020

ארוחת שבת מכינים מקלובה ועוד

אמנם כבר כמעט לא יוצא לי לפנק את בני הבית בתפריט כבקשתם

אבל איכשהו יצא שהתפריט לשבת היה כבקשת הסיניורית שלי, שהואילה

לפלוט עבורי כמה מהמטעמים שמתחשק לה/שהיא אוהבת.




בחרתי להתחיל את הסעודה בסביצ'ה, חיפשתי חרשתי את הירקניות באיזורי, אך מנגו לא נמצא

מסתבר שזה לא אסון, יצא סביצ'ה מצויין עם בלי מנגו

רכיבים:

3 קלחי תירס

1/2 בצל סגול קצוץ דק

עלים מ- 5-10 גבעולי כוסברה קצוצים גס

פלפלון שושקה (לא אוהבים חריף)

1/2 ק"ג דג סלמון טרי ללא עור ועצמות חתוך לקוביות קטנות

מיץ מ-2  ליים

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים את הדג עם מיץ הליים ושומרים במקרר עד להגשה.


את קלחי התירס מטגנים להשחמה קלה במחבת עם שמן

כשהקלחים קיבלו צבע יפה מוסיפים מים למחבת

ומביאים  לרתיחה, כך מבשלים את הקלחים עוד כ- 5 דקות.

מקררים ובעזרת סכין חדה מפרידים את הגרגרים מהקלח

פורסים את הפלפלון לפרוסות דקיקות

מערבבים עם שאר החומרים

ומערבבים הכל ביחד סמוך לארוחה.



                                                          נמשיך בעיקר הארוחה

מקלובה - עיקרית בסיר אחד.

אז נכון שאני אלופה בלהכין ארוחת בתבנית מטעמי עצלות/חוסר זמן /טעם- מחקו את המיותר

אבל פה נדרשת סבלנות וגם זמן , הרבה שלבי הכנה עד שמגיעים לביס 

שהוא לכל הדעות מופלא, אז פרגנו  לעצמכם עונג שבת אמיתי 

ותכינו 

רכיבים:

4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

1 חציל ארוך וצר פרוס דק, מומלח קלות לחצי שעה שטוף ומיובש

3 גזרים קלופים פרוסים

ראש כרובית קטן מפורק לפרחים קטנים

3 כוסות אורז שטוף ומושרה לשעה במים

חבילת פטרוזיליה קצוצה

5 שיני שום

2 כוסות חומוס מופשר עם מים רותחים

3 בצלים קצוצים מטוגנים

מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט

אופן ההכנה:

 מתחילים בטיגון פרוסות תפו"א, עד לקבלת צבע זהוב יפה משני הצדדים.


                                                       מטגנים את פרחי הכרובית 



                                                         מכל הצדדים ומניחים בצד



                                                          מטגנים את פרוסות החצילים 

ומתאפקים לא  להניח על נייר סופג

השמן שנספג בהם יואיל לתבשיל בהמשך.



                                                           מטגנים את פרסות הגזר


מתבלים את הפרגיות במלח, כורכום, תבלין גריל, פלפל שחור ואבקת שום ומטגנים

היטב מכל הצדדים



מסננים את האורז, מוסיפים לו את הפטרוזיליה הקצוצה, החומוס המסונן 


                                            

והבצל המטוגן, מערבבים היטב

בסיר נוסף מביאים לרתיחה 7 כוסות ציר עוף 

בתוספת חצי כפית כורכום, מלח,פלפל שחור ו2 עלי דפנה

טועמים ומתקנים תיבול, הציר צריך להיות מתובל היטב

כי בעצם כל שאר הרכיבים לא מתובלים

כעת מתחילים לבנות את הסיר:

בתחתית עיגול נייר אפיה, ומסדרים את פרוסות תפו"א

מעלים שכבה דקה מהאורז



                                         

מסדרים שכבות פרגית מטוגנת

מפזרים את הגזר

כרובית מטוגנת



                                                             עוד מהאורז בין שכבות הירק,
מסדרים שכבת חציל מטוגן
מכסים בשארית האורז
ממלאים את הסיר בציר ועוד כ- ס"מ מעל
סוגרים
ומעבירים ללהבה קטנטנה למשך כשעה וחצי
מכבים את האש ומתאפקים עוד 20 דקות לפני שפותחים את הסיר



                                                              וככה זה נראה כשמוכן

את הסיר הפכתי על מגש גדול בשבת בצהרים

ומשום כך 

תמונה אין

תצטרכו להאמין לי שיצאה עוגת אורז נהדרת, בראשה תפ"א צ'יפסים נהדרים

והכל - מעין עולם הבא




                                                                  ליד סיר כזה עשיר

הוספנו סלט חי

מחסה אייסברג, כרובית חתוכה פרוסות דקות

פרוסות פטריות 

ורוטב נפלא שמעט תמיד אפשר למצוא ממנו בצנצנת במקרר:

1/4 כוס מים

1/4 כוס שמן

1 כף מיונז

1 כפית חרדל

1כף סויה

1 שמן שום כתושה

כף גדושה סוכר חום

כף מיץ לימון

מלח ופלפל שחור


לקינוח






ש ב ת     ש ל ו ם!












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה