יום ראשון, 15 בנובמבר 2020

פוביטיצה עוגת שמרים מיוחדת

 ראיתי את המתכון באתר  בייקרי 365 ורשמתי לעצמי להגיע אליו ולהכין דווקא כזה.

אני מכינה עוגות שמרים במילוי שוקולד, שהן הכי אהובות אצלי,בלי סוף כאשר הקו המנחה אותי

הוא הרבה מילוי ומעט בצק, לצורך כך אני משתמשת בשיטת הקיפולים, 

פה מדובר בשיטה קצת אחרת

וכמובן שהייתי חייבת לראות איך זה יוצא בידיים שלי.


רכיבים:

לבצק:

300 גרם קמח (2 כוסות ו-2 כפות)

40 גרם סוכר (3 כפות)

7 גרם מלח (1 כפית)

5 גרם שמרים יבשים (חצי כף) או 15 גרם שמרים טריים

30 גרם חמאה רכה

1 ביצה בגודל L

מעט תמצית וניל

150 גרם חלב (חצי כוס ועוד 2 כפות)


למילוי:

ממרח שוקולד אהוב (קנוי)

ממרח שוקולד לבן נוגט (קנוי)

100 גר' שוקולד לבן קצוץ


עבור הרכבה:

20 גרם חמאה מומסת



אופן ההכנה:


מכינים את הבצק: 

בקערת מיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק

 ולשים  במשך כ-15 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה


מרדדים את הבצק על משטח משומן למלבן בגודל 30X50 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת



בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק מהמרכז כלפי חוץ עד 

להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק

צריכים לקבל עלה בגודל 100X60 ס"מ בערך והוא צריך להיות דק ושקוף

לא נורא אם פה ושם יש קרעים



מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.



מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה.






בתבנית כיכר רחבה ומשומנת מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית,

 מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.




מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של שעה

מחממים את התנור ל-180 מעלות 

אופים כ-15 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 וממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות

מצננים את העוגה כחצי שעה ואז מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על מנת לצנן לחלוטין





שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים

אין תגובות:

פרסום תגובה