יום רביעי, 18 בנובמבר 2020

פרגיות ממנגלים או שלא

כשהטמפרטורה יורדת צלחת מרק כפתיח לסעודת שבת תמיד מתקבלת בברכה
אני משתדלת להגיש מרקים קלילים, לא כאלה שהם כמעט  ארוחה בפני עצמם
ובעצם יצא שכרי בהפסדי כי אחרי צלחת מרק שכזאת אף אחד כבר לא מאוד רעב
בחרתי במרק פטריות, סוג של קונסומה, זאת אומרת לא באמת קונסומה אבל מרק צח
בטעמי פטריות מודגשים

רכיבים:

2 כוסות מבחר פטריות מיובשות (שמפיניון, פורצ'יני,שיטאקי)
2 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
1 גזר חתוך לטבעות
1 בצל חתוך לקוביות
2-3 שיני שום כתושים
שמן זית
מים

אופן ההכנה:

שמים את הפטריות המיובשות בקערה ומוזגים מים רותחים לכיסוי , מניחים לחצי שעה.
בינתיים:
מזהיבים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את שאר הירקות ומאדים על אש נמוכה
לאחר כ- 20 דקות מוסיפים את הפטריות ואת רוב הנוזלים, שימו לב, שהמשקע לא יגיע לסיר המרק
לעיתים יש חול בפטריות ואנחנו לא באמת רוצים אותו במרק שלנו.
מוסיפים עוד 5 כוסות מים, כפית מלח, קצת טימין ופלפל שחור
ומבשלים, כ- 40 דקות, מתקנים תיבול אם צריך

מסננים (אל תזרקו את הירקות הם טעימים לנישנוש ואפילו כבסיס למאפינס בתוספת רוטב רויאל ומעט קמח תופח)

אני בחרתי להגיש את המרק הנפלא הזה עם קניידלך קטנים


חלום!



סטייק פרגית על בצלים

      חיפשתי רעיון טעים שכולם יאהבו ואני לא אעבוד יותר  מידיי
הלכתי על המרינדה האולטימטיבית שלי לפרגיות על הגריל

8 סטייק  פרגית

מרינדה:

1 כף דבש.
1/2 כפית חרדל דיז'ון.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1/4 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה
1/4 כפית מלח
2 כפות מים


ביקשתי מהאיש שיצלה על הגריל, פשוט כבר אמרתי?
לא הסתייע, אז מה?
אפשר גם אחרת, 
טיגנתי בטיפת שמן את הפרגיות , להשחמה, משני הצדדים
כעת הוספתי 2 בצלים פרוסים מופרדים לטבעות ועוד כ-3/4 -1/2 כוס מים
עירבוב קל
כיסיתי את המחבת ובישלתי כ- 40 דקות על אש נמוכה
עכשיו במחבת היו פרגיות ולא מעט נוזלים, על מנת לצמצם, הסרתי את הכיסוי, הגברתי את הלהבה וצימצמתי
יופי של מנה יצאה  לי



אפונת שלג היא מנה נהדרת, גם לא דורשת יותר מידיי עבודה בהכנתה
קוטמים את העוקץ
שוטפים
מקפיצים במחבת חמה עם שמן זית 
ולבסוף מוסיפים שום פרוס דק דק ומלח



פינת הפחמימה - מג'דרה משודרגת

במקום בורגול, אטריות דקיקות ואורז- את זה אני מכינה לרוב
הוספתי את העדשים שבישלתי בנפרד וכמובן בצל מטוגן לרוב



ולקינוח

עוגת שוקולד חמימה






שבת שלום!

אין תגובות:

פרסום תגובה