יום ראשון, 22 בנובמבר 2020

קולורבי ממולאים

 ירקות אני מאוד אוהבת והם מהווים רכיב חשוב בארוחות שלנו.

קולורבי -  ירק שבשבילי היה עוד צבע בתבנית הירקות האפויים.

לפעמים הוספתי למרק כזה או אחר,בקיצור מעולם לא היה גולת הכותרת

עד

לתוכנית "המטבח המנצח" שבה נחשפתי למספר מתכונים שחשבתי שכדאי ושווה 

לנסות, אחד מהם: קולורבי ממולאים, 



מבחינתי  יופי של פתיח לארוחה 

ואפילו תוספת ליד העיקרית.


אופן ההכנה:

6 קולורבי קטנים

2 תפו"א

שמן זית

כמה עלי מרווה

2-3 שיני שום

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:


מקלפים את הקולרבי כך שיישאר בצורתו הטבעית ויוצרים תחתית שטוחה יחסית 

כדי שלא יתגלגל.

עוטפים כל יחידה נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 עד ריכוך (לשים לב שלא נשרף). 

מדי פעם בודקים את מידת הרכות באמצעות קיסם.

(כמובן שתלוי בגודל הירק, אבל לי לקח כשעה)

במקביל קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים מומלחים קלות עד לריכוך.


בעזרת כף פריזיאן מרוקנים את הפנים של הקולרבי האפוי 

משאירים דפנות דקות

ומניחים בקערה בצד.



מועכים את תפוחי האדמה יחד עםכדורי הקולורבי  שהוצאנו. 

מתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.


ממלאים את הקולרבים בפירה שנוצר, 

מזלפים שמן זית מלמעלה ומלמטה ומסדרים בתבנית.


מכניסים שוב לתנור, ואופים בחום 185 מעלות עד שהמילוי משחים מלמעלה.


בינתיים מכינים את האמולסיה:

 במחבת 1/4 כוס שמן זית עם  עם 2-3 כפות מים

 


2-3 שיני שום חצויות, כמה עלי מרווה ומעט מלח גס.

מחממים ומניחים בצד


מוציאים את הקולרבי מהתנור ומשקים בעדינות באמולסיה מהמחבת.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה