יום רביעי, 25 בנובמבר 2020

שאלוט מקורמל סלט חומוס מיני ירקות אפויים טארט טאטן תפוחים

 



סלטים חדשים זה תמיד כיף לפתיח של ארוחת שבת




סלט חומוס קלי קלות

השתמשתי ב- 3 כוסות חומוס קפוא ובישלתי כחצי שעה

סיננתי, קררתי

וכעת לתוספות

 חצאים של 20 עגבניות שרי היו לי עגבניות בכמה צבעים, אז זה  תמיד כיף

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

ולתיבול: 2-3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון מלח ופלפל שחור



בחנות הירקות מצאתי את החמודים האלה
לא באמת התעסקתי איתם,
ספריי שמן, מלח ואבקת שום
 והנחתי על מחבת פסים.


בצלצלים מקורמלים


רכיבים:

15 בצלים סגולים קטנים/שאלוט
3 שיני שום
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
3-2 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה 


 חוצים לרוחב את הבצלים 

 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הבצלים, כשהצד החתוך כלפי מעלה.

 כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם הסילאן, החומץ, רוטב הסויה ושמן הזית.

 יוצקים את הרוטב על הבצלים ומפזרים מעל רוזמרין קצוץ, סוכר, מלח ופלפל שחור.

 מכניסים לאפייה בחום 180 מעלות למשך 35 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומשחימים מעט בקצוות.


ליד הירקות דגי סול מטוגנים ומוגשים ברוטב לימוני



רכיבים:

10 יח' דג סול

מלח,פלפל שחור, מיץ מלימון אחד

קמח מתובל במלח, פלפל שחור ושום גבישי

רוטב להגשה:

1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושים
כפית מלח
כף סוכר
4 כפות מיץ לימון
4 כפות מים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:

אחרי שהדגים מפשירים טוב  כדאי להשרות אותם בתבלינים ומיץ לימון לשעה ,שעתיים. 
כדי לחסוך בלאגן אני שמה את הקמח והתבלינים בשקית נילון
ובה טובלת את פיסות הדג
ומטגנת להזהבה מ-2 הצדדים.

להכנת הרוטב מטגנים את השום להלבנה בלבד  מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה
מתקנים טעמים, כשמצטמצם טיפה מכבים את האש ומוסיפים את הפטריוזיליה

יוצקים מהרוטב בעזרת כף על כל נתחי הדג.




לקצביה שאני נוהגת לפקוד יש קבוצת וואטצאפ למבצעים ולמתכונים, 
הפעם השתמשתי במתכון שלהם
לעיקרית שלי

פרגיות ותפו"א גם יחד

רכיבים:

10 יח' פרגית או 5 כרעיים חתוכים
2 בצלים
5 תפו"א (למי שאוהב אפשר להוסיף גם פרוסות בטטה)

למרינדה :

1 כוס מיץ עגבניות (השתמשתי ב- 3/4 כוס עגבניות חתוכות של MUTTI והשלמתי עם מים לכוס)
1/3 כוס מייפל , אבל אמיתי
1/3 כוס סויה
כפית גדושה שום כתוש
1/4 כפית פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

להניח את נתחי הפרגית במרינדה לכמה שעות
להכין בתבנית חסינת אש פרוסות בצלים ותפו"א
לגלגל מעל את הפרגיות, לצקת את המרינדה
לאפות מכוסה בחום 200 מעלות שעה ורבע
להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כ- 30 דקות להשחמה יפה.





בורגול ירקרק

רכיבים:

1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים

2 כוסות אפונה קפואה להפשיר ולבשל כמה דקות במיקרו במעט מים
תפרחת מ- 3-4 פרחי ברוקולי גדולים
3 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק כך שמתקבלים רבעי עיגול
מלח,פלפל שחור, בזיליקום יבש, כפית אבקת מרק
1/4 כוס מים

במחבת:

כפית שום כתוש לטגן במעט שמן זית רק עד שמלבין 
להוסיף את הזוקיני החתוך ולטגן על אש בינונית גבוהה עד שמתרכך טיפה
להוסיף את האפונה
לקצות את תפרחות הברוקולי ולהוסיף למחבת
לאדות כמה דקות
לתבל
לסנן את הבורגול ולהוסיף לירקות שבמחבת
לערבב, להוסיף מעט מים ואבקת מרק לתיבול, לבשל 3-4 דקות כדי שהטעמים יאוחדו








לקינוח טארט תפוחים
גרסה קלילה לטארט טטן

רכיבים:

3 תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לפרוסות
אפשר גם נקטרינות

קרמל:

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קלאבדוס
25 גר' נטורנה

לעוגה:

3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כפות קלבאדוס
1/2 1 מיכלים של מעדן אלפרו בטעם וניל
2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה


אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את הסוכר ומקרמלים, לא לערבב, לתת לסוכר להתקרמל לבד
מקסימום טילטול הסיר
אבל ממש אין צורך זו כמות סוכר קטנה והקירמול מהיר
יוצקים לסיר עם הקרמל את הברנדי ומוסיפים את הנטורינה
מניחים לה לימס ולכל התכולה להגיע לנוזל אחיד ללא גושי קרמל.

גוזרים מניר פרגמנט עיגול המתאים לקוטר תבנית האפיה 
מניחים בתבנית ועליו יוצקים את הקרמל החם
מניחים להתקרר כמה דקות
מסדרים את התפוחים מעל

מקציפים את הביצים עם הסוכר
מוסיפים לאט את השמן
מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים לסירוגין
את החומרים היבשים הברנדי ומעדן האלפרו
מערבבים רק עד שנטמע

יוצקים על התפוחים 
את הכמות הזאת חילקתי ל- 2 תבניות היות ואני מעדיפה פחות עוגה על כמות הפרי הנ"ל
ואופים בחום 180 מעלות למשך 25 דקות

כשהעוגה מתקררת לגמרי
אפשר להפוך ולהסיר את נייר האפיה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה