יום ראשון, 8 בנובמבר 2020

בוסטון קרים פאי

 העוגה הזאת הייתה הרמה  להנחתה , יום הולדת לסיניורית שלי

העברתי אליה את ההחלטה על איזו עוגה להכין לכבוד האירוע .

האמת שכל כך הרבה עוגות נהדרות אני מכירה  ובסופו של עניין

 כדי לא לשבור  את הראש מה להכין

שלחתי אותה לגגל

וקיבלתי קישור למתכון לבוסטון קרים פאי , 

המשכתי עוד קצת לגגל והבנתי בדיוק מה להכין כדי שיהיה טעים ומושקע:

לעוגה יש שלושה חלקים, וקדימה מתחילים:

רכיבים:

לעוגה

190 גר' קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חלב

85 גר' חמאה מומסת

1/2 1 כפיות תמצית וניל שווה

3 ביצים

300 גר' סוכר

למילוי:

אז כן לממהרים תוכלו להכין קרם משמנת מתוקה מוקצפת עם פודינג ומעט חלב

אבל אם בא לכם להיות אוטנטיים תשקיעו קצת

2 שמנת מתוקה (או 1 שמנת מתוקה +1 כוס חלב)

6 חלמונים (על דאגה עם החלבונים תוכלו להכין עוגת חלבונים נהדרת)

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

1/4 כוס קמח

60 גר' חמאה

1/2 1 כפיות תמצית וניל או מקל וניל

ציפוי:

120 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות דבש

120 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:

נתחיל עם העוגה:

מקציפים לקצף תפוח ובהיר את הביצים והסוכר 

מוסיפים תמצית וניל ואת החמאה המומסת.

מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לסירוגין תוך הנמכת מהירות ההקצפה , עם החלב.

מכינים 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ, מרופדות בתחתיתן בעיגול נייר אפיה

מחלקים את הבלילה לשתי התבניות

אופים בחום 165 מעלות למשך 21 דקות בערך, בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה.

מוציאים מהתנור ומקררים.

בינתיים מכינים את המילוי:

מחממים את השמנת עם תמצית הוניל או מקל וניל

מערבבים את החלמונים עם הסוכר והקמח 

השוואת טמפרטורות: יוצקים בזהירות מעט מהשמנת החמה לסוכר

מערבבים ולאט לאט יוצקים את כל השמנת לסוכר, 

כשהכל מעורבב מחזירים לסיר וממשיכים לבשל, תוך עירבוב

עד שהנוזל מסמיך, אם השתמשתם במקל וניל זה הזמן להוציא, 

לחצות ולגרד את הגרגרים השחורים לתוך הקרם.

מערבבים לקרם את החמאה, מסננים ומעבירים לקערה, מכסים בנילון נצמד

כך שהנילון יהיה צמוד לפני הקרם 

ומעבירים למקרר לקירור.

הרכבת העוגה:

משחררים את העוגות מתבנית האפיה

מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה, יוצקים את הקרם ומפזרים באופן אחיד ע"פ העוגה

מכסים בעוגה השניה

מכינים את הציפוי

ממיסים את השוקולד עם השמנת , מוסיפים את הדבש 

מקררים כמה דקות במקרר

יוצקים על פני העוגה, נותנים לעודפים לטפטף לאורך דפנות העוגה

מחזירים למקרר להתקשות הציפוי.







אין תגובות:

פרסום תגובה